Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In Barcelona se testeaza un sistem 5G, pentru shopping online via AR

Celebra piata La Boqueria din Barcelona testeaza zilele astea un proiect-pilot inovator, citim pe internetretailing.net. Este vorba despre o experienta de shopping online la distanta, care foloseste realitatea augmentata (AR) si 5G-ul pentru a mentine legatura intre diversele tarabe din piata si cumparatorii digitali.

Prin intermediul aplicatiei Augmented Reality Personal Shopper si al unei retele 5G private (instalate la fata locului, in piata), cumparatorii online pot intra in legatura cu un personal shopper, care poarta ochelari AR. Acesta se plimba prin La Boqueria, interactioneaza cu vanzatorii, comunica in timp real cu fiecare potential client, in timp ce acesta din urma are acces la informatii suplimentare despre produsele gasite la fata locului (via mobil, tableta sau laptop) si la interfata AR observata prin ochelarii purtati la fata locului de cealalta persoana.

Acest proiect-pilot a fost organizat de Red.es (care apartine de Ministerul Afacerilor Economice si Transformarii Digitale din Spania) si implica 8 companii: Cellnex Telecom, MASMOVIL Group, Parlem Telecom, Aumenta Solutions, Atos, Nae, Lenovo si Nearby Computing. Bugetul total al proiectului 5G este de 5,4 milioane € (o parte din suma fiind oferita de European Regional Development Fund).

„5G este o tehnologie cu o putere transformatoare, care va da startul unei revolutii si care este un vector esential in digitalizarea imaginata de Planul de recuperare, transformare si rezilienta al Guvernului Spaniei si este unul dintre stalpii de rezistenta ai planului strategic Digital Spain 2025. Astazi am vazut un exemplu clar al impactului real pe care il vor avea proiectele-pilot 5G asupra modului in care traim, in care ne miscam sau in care facem cumparaturi; aceasta este, fara indoiala, o oportunitate unica pentru orasele si cetatenii nostri si pentru imbunatatirea productivitatii economiei noastre”, a transmis presei Alberto Martinez Lacambra (Director General Red.es).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply