Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Balenciaga va accepta plata in criptomonede, online si offline

Casa de moda franceza Balenciaga s-a adaptat tendintelor vremii si – din iunie incolo – va incepe sa accepte plata in Bitcoin si Ethereum, atat online, cat si in anumite magazine fizice, citim pe wsj.com. CEO-ul Cedric Charbit a explicat, pentru sursa amintita, ca brandul trebuie sa fie sincronizat cu tendintele contemporane, iar criptomonedele sunt viitorul – in ciuda devalorizarii lor recente.

Charbit spune ca gandeste pe termen lung si ca brandul vrea sa combine moda cu entertainmentul: casa de moda veche de 105 ani a lansat o colectie sub forma unui joc video (in pandemie), a participat la crearea unui episod din serialul animat „Familia Simpson”, are o divize dedicata metaversului, o imbraca pe Kim Kardashian si a lansat o colectie in editie limitata (atat online, cat  si in magazinul principal al brandului, de pe Madison Avenue, din New York).

Piata americana este piata cu cea mai rapida dezvoltare pentru casa de moda franceza si este un teren propice pentru marcile de lux. In ciuda inflatiei, analistii Bancii Americii spun ca americanii au cheltuit cu 8% mai mult YoY pe produse de lux, in 2022. Kering S.A. (compania multinationala care detine Balenciaga) nu face publice rezultatele financiare ale fiecarui brand din portofoliu, dar analistii spun ca vanzarile depasesc 2 miliarde $/an – in ciuda preturilor ridicate (vezi tricoul de 650 $, hanoracele de 995 $ sau pantalonii de 1.450 $).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply