Automatizare contabilitate in vanzarile online

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Intrebare de newbie. Rau de tot. Deschid in curand un magazin online in zona de kids, jucarii in special. Desi mai am ceva experienta cu un alt magazin online, nu m-am ocupat niciodata de partea de contabilitate si ma simt in plop. Ma ajutati va rog sa imi clarific etapele? O sa am si stoc propriu si dropshipping. Si voi folosi Prestashop.

Introduc facturile de la furnizori pentru stocul propriu. La dropshipping va trebui la fel sa introduc mai intai factura de la furnizor si apoi sa emit eu factura, nu?

Emit facturile de vanzare si plata se accepta si prin ramburs si prin transfer bancar sau plata cu cardul. De inchiderea facturilor va ocupati voi sau contabilul? Sa coreleze exact si sa vada ca s-au incasat banii pentru fiecare factura…Daca va ocupati voi, cum faceti? Manual una cate una? Sau exista metode de a automatiza asta?

Intrebarile mele…
Ce soft-uri folositi. Eu ma gandeam la Smartbil ca sa folosesc eu pentru emiterea facturilor, dar contabila foloseste Winmentor si nu stiu daca cele doua se impaca bine…Asa ca am aruncat si un ochi la FGO.

Cum pot automatiza cat mai mult procesul asta? Stocul de pe site, cu stocul de pe programul de contabilitate, cu borderourile de la curier…si eventual cu incasarile prin plata cu cardul…
Exista vreo varianta sa folosim un singur program cap-coada pentru contabilitate? Adica sa si emit automat facturile de pe site si contabilul sa poata face toata partea de contabilitate acolo? Ca vad ca majoritatea folosesc o combinatie de 2. Smartbil+Saga sau FGO+Saga, etc. Daca da, care?

Iar daca aveti recomandari de contabil cu experienta pe comert online in Iasi, nu ma supar daca imi spuneti 🙂

Multumesc!!!

Deschis 0
Business Contabilitate & Gestiune Alina Basu 5 ani 3 raspuns 1504 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Salutare Alina,

  Smart Bill impreuna cu Smart Bill Conta face tot ce tine de contabilitate de la A la Z.
  Are posibilitatea de integrare cu PrestaShop 100% functionala, suport dedicat si o experienta geniala de utilizare.

  Ii recomand cu drag.
  Bafta.

 2. Buna ziua,

  In toate cazurile , atat pentru stocul propriu cat si pentru dropshipping aveti obligatia de a reflecta facturile de intrare si pe cele de iesire a bunurilor.

  Pentru gestiune si facturare puteti utiliza Smart Bill . Pe de alta parte Smart Bill detine si aplicatie de contabilitate online prin care se pot transfera datele din gestiune . Aplicatia de contabilitate este gratuita pentru expertii contabili.

  In felul acesta puteti automatiza mult, practic tranzactiile pe care le efectuati in gestiune se reflecta in contabilitate si in plus puteti importa extrasele de cont in format csv ceea ce simplifica mult procesul de reflectare a incasarilor. Se asemenea, se pot importa borderourile de la curier.

  Astfel puteti avea toate tranzactiile la un loc, si pentru contabilul dvs este mai usor fiindca nu trebuie sa reintroduca toate facturile/extrasele de banca, operatiuni care in comertul online sunt cele mai mari consumatoare de timp.

  Sper ca informatiile de mai sus sa va fie de folos.

  O zi frumoasa

  Mircea Capatina

  https://www.smartbill.ro/

 3. Avem mai multe magazine de jucarii, care isi tin stocul in eGestiune, descarca comenzile de pe emag marketplace si de pe alte platforme si apoi fac export contabil pentru contabilitate. Daca nu ati gasit inca o solutie potrivita pentru dvs. putem discuta sa vedem cum personalizam platforma eGestiune, pentru dvs. Mai multe detalii gasiti pe https://egestiune.danicode.com

Lasă un răspuns

Browse