Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Android Pay s-a parteneriat cu Visa si MasterCard

mobile-shopping

Google a anuntat 2 parteneriate strategice cu Visa si MasterCard, scrie techcrunch.com, cu scopul de a dezvolta serviciul propriu de plata mobile – Android Pay. In urma acordului intre partile amintite, utilizatorii de Android Pay care cumpara online de pe smartphone-uri vor putea efectua plati pe sute de mii de site-uri noi care accepta la check-out sistemele Visa Checkout sau Masterpass (competitoarele serviciilor de plata online PayPal si Apple Pay).

Noutatea va intra in vigoare la inceputul anului 2017, initial in SUA, extinzandu-se ulterior in toate teritoriile in care e disponibil Android Pay (Marea Britanie, Singapore, Australia, Hong Kong). Scopul celor de la Google este usurarea procesului de check-out la cumparaturile online de pe dispozitive mobile: fara introducerea de nume de utilizator si parola, cat mai putine cosuri abandonate si rate de conversie cat mai mari.

Google transmite ca, pentru a folosi Android Pay pe site-uri ce ofera Masterpass sau Visa Checkout, consumatorii vor trebui sa isi lege conturile la serviciile respective, in aplicatia Android Pay; odata facut legatura, pot folosi Android Pay la checkout, alaturi de metoda de autentificare preferata. Cat despre comerciantii care au aprobat deja pe site-urile proprii sistemele Visa Checkout sau Masterpass, acestia nu vor trebui sa schimbe nimic in sistemele proprii, butoanele de plata updatandu-se automat.

Visa si MasterCard nu au batut palma doar cu Google: la inceputul lui 2016, companiile si-au extins acordul cu PayPal – companie care isi doreste si ea un check-out cat mai usor pentru utilizatori, prin sistemul propriu, OneTouch (care iti salveaza datele, pentru a nu le introduce de fiecare data pe fiecare site/aplicatie pe care vrei sa faci o plata).

Raspunde la aceasta intrebare