Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Android Pay s-a parteneriat cu Visa si MasterCard

mobile-shopping

Google a anuntat 2 parteneriate strategice cu Visa si MasterCard, scrie techcrunch.com, cu scopul de a dezvolta serviciul propriu de plata mobile – Android Pay. In urma acordului intre partile amintite, utilizatorii de Android Pay care cumpara online de pe smartphone-uri vor putea efectua plati pe sute de mii de site-uri noi care accepta la check-out sistemele Visa Checkout sau Masterpass (competitoarele serviciilor de plata online PayPal si Apple Pay).

Noutatea va intra in vigoare la inceputul anului 2017, initial in SUA, extinzandu-se ulterior in toate teritoriile in care e disponibil Android Pay (Marea Britanie, Singapore, Australia, Hong Kong). Scopul celor de la Google este usurarea procesului de check-out la cumparaturile online de pe dispozitive mobile: fara introducerea de nume de utilizator si parola, cat mai putine cosuri abandonate si rate de conversie cat mai mari.

Google transmite ca, pentru a folosi Android Pay pe site-uri ce ofera Masterpass sau Visa Checkout, consumatorii vor trebui sa isi lege conturile la serviciile respective, in aplicatia Android Pay; odata facut legatura, pot folosi Android Pay la checkout, alaturi de metoda de autentificare preferata. Cat despre comerciantii care au aprobat deja pe site-urile proprii sistemele Visa Checkout sau Masterpass, acestia nu vor trebui sa schimbe nimic in sistemele proprii, butoanele de plata updatandu-se automat.

Visa si MasterCard nu au batut palma doar cu Google: la inceputul lui 2016, companiile si-au extins acordul cu PayPal – companie care isi doreste si ea un check-out cat mai usor pentru utilizatori, prin sistemul propriu, OneTouch (care iti salveaza datele, pentru a nu le introduce de fiecare data pe fiecare site/aplicatie pe care vrei sa faci o plata).

Raspunde la aceasta intrebare