Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Alibaba vrea sa vanda masini la tonomate imense

alibaba car vending

Gigantul online chinez Alibaba isi doreste sa lanseze tonomate imense, de unde clientii sa-si poata ridica autoturismele comandate online, scrie techcrunch.com. Cladirile fac parte din strategia companiei de a lega platformele online proprii de retail-ul offline si primele 2 se vor deschide in ianuarie, in Shanghai si Nanjing. Conform planului, alte zeci vor fi deschise in intreaga tara in 2018.

Inainte de a ajunge la viitoarele tonomate imense, chinezii vor putea scana pe strada orice masina dorita, in aplicatia Taobao, care va recunoaste modelul, le va permite sa aleaga culoarea dorita, apoi sa isi programeze un test drive (oferindu-si informatiile personale, facand un selfie si platind o garantie). Apoi vor merge la un Tmal Auto Vending Machine automat, unde li se va scana chipul si vor primi masina comandata, pentru a o incerca: o pot conduce pe orice distanta dorita, timp de 3 zile, apoi pot comanda alt test drive (cu alta masina) sau o pot cumpara, prin aceeasi aplicatie. Limita este de 5 teste in 2 luni. Iar daca esti membru Alibaba Super, nu platesti nimic.

Ideea unui astfel de tonomat nu e noua: in Nashville, compania auto Carvana a deschis asa ceva inca din 2015 (cumperi maisna online, vii la tonomat, introduci o moneda supradimensionata in sistem, un brat robotizat iti aduce masina si ai 7 zile la dispozitie sa te decizi daca o pastrezi sau nu); Autobahn Motors a lansat, in mai, in Singapore, un astfel de automat de 15 etaje, unde incap 60 de masini, care pot fi cumparate pe loc, printr-o aplicatie.

Vedeti mai jos cum functioneaza Tmal Auto Vending Machine al celor de la Alibaba:

Raspunde la aceasta intrebare