Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba, Malaezia si China, acord pentru incurajarea e-commerce

harta malaezia china

Dupa lansarea Alipay in Singapore, Malaezia, Filipine si Indonezia, Alibaba Group, Corporatia Malaeziana a Economiei Digitale (MDEC) si Guvernul Municipal din Hangzhou (capitala provinciei Zhejiang din China) au semnat un memorandum. Prin acest act (memorandum de intelegere/MOU), se angajeaza sa incurajeze comertul online si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii din tarile lor, informeaza site-ul thedrum.com. Toate partile implicate vor facilita cooperarea intre afacerile publice si private din Hangzhou si Malaezia, pentru a oferi proceduri si inspectii vamale mai facile afacerilor mici si mijlocii.

Documentul isi propune sa creeze infrastructura pentru comertul online transfrontalier intre China si Malaezia, legand hub-urile online in cadrul Electronic World Trade Platform (eWTP) – platforma e-commerce globala, menita sa sparga barierele de comert existente momentan, pe care o pune la punct Jack Ma (magnatul din spatele gigantului chinez Alibaba Group). Ma discuta despre asta din martie incoace (cand a lansat ideea la Forumul Boao pentru Asia), iar negocierile sunt programate sa inceapa in luna septembrie, dupa Summitul G20 si B20, care va avea loc in Hangzhou (in estul Chinei).

„Cultivarea unui parteneriat mai apropiat cu China este necesar unei cresteri economice sustinute pentru Malaezia, iar e-commerce-ul este clar viitorul, pentru comertul global. Prin urmare, sunt bucuros sa asist la formarea unui parteneriat (…) pentru un comert transfrontalier mai eficient in epoca Internetului, spre binele tuturor”, a explicat Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak (primul-ministru malaezian).

„E-commerce-ul este din ce in ce mai globalizat si transforma modul in care se face comert. Odata cu crearea eWTP, noi si partenerii nostri vom construi infrastructura care le va da afaceristilor mici si mijlocii si tinerilor antreprenori puterea pentru a avea succes, in aceasta era a tenhologiei datelor” , a completat Jack Ma (CEO Alibaba Group).

Leave a reply