Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba Group isi arata lumii tehnologia AI intr-un hotel high-tech [VIDEO]

Luna trecuta, Alibaba Group a deschis portile hotelului FlyZoo, pentru a demonstra cate se pot face folosind robotii si inteligenta artificiala (AI), citim pe chinadaily.com.cn. Cum functioneaza futurista cladire?

  • check-in-ul intr-una dintre cele 290 de camere se poate face la distanta (pe smartphone, inainte de a ajunge fizic la hotel, pentru locuitorii Chinei) sau ad-hoc (folosind un podium care iti scaneaza fata si pasaportul)
  • ti se scaneaza chipul in lift (pentru a sti la ce etaje ai acces) si la intrarea in camera (pentru a ti se deschide usa)
  • cu ajutorul comenzilor vocale, in camera poti regla temperatura, poti trage draperiile, ajusta luminozitatea si comanda ceva via room service
  • prosoapele curate si mancarea comandata la room service sunt aduse in camere de catre roboti in forma de discuri, inalti de 1 m
  • la restaurant comanzi prin aplicatia FlyZoo si farfuria iti este adusa de un robot, iar la bar esti servit de un brat robotizat care poate prepara peste 20 de cocktailuri, la final platind automat, gratie recunoasterii faciale
  • pentru a face check-out-ul, apesi un buton din aceeasi aplicatie, camera e inchisa automat si ti se trimite bonul de plata in portofelul online Alibaba, informatiile tale personale (detaliile faciale) fiind apoi sterse imediat din sistem

Toate acestea taie din costurile cu angajatii si elimina nevoia clientilor de a interactiona cu alti oameni: „Totul se reduce la eficienta si consecventa serviciilor, pentru ca robotii nu sunt deranjati de emotii umane. Noi, oamenii, nu avem intotdeauna chef sa facem ceva, dar sistemul si robotul vor avea mereu chef”, a explicat Andy Wang (CEO al deparatamentului Alibaba Future Hotel Management). Gigantul online chinez spera ca FlyZoo sa demonstreze industriei hoteliere cum se poate utiliza AI-ul in domeniu, folosind in acelasi timp acest experiment pentru a testa nivelul de confort al clientilor vizavi de ecuatia de shopping din care lipseste casierul/vanzatorul, fiind prezent doar clientul.

Hotelul FlyZoo se afla in orasul Hangzhou, la 170 km SV de Shanghai, in apropierea sediului Alibaba. O camera costa de la 1.390 yuani (205 $)/noapte. Alibaba nu a mentionat cati angajati in carne si oase are locul, dar acestia exista (chefi, receptionisti, menajere) si se afla la dispozitia clientilor traditionalisti, care nu vor sa foloseasca tehnologia AI din locatie.

Urmariti mai jos un clip de prezentare al hotelului futurist marca Alibaba!

Leave a reply