Achizitionare produse de tip soft drink de pe alibaba

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salutare.

Doresc sa achizitionez niste produse de tip soft drink(cola , pepsi , red bull) de pe situl Alibaba. Am cautat furnizorii , am gasit cativa , dar toti cer plata in avans de 40% si restul de 60 cand marfa pleaca de la ei sau cand ajunge la destinatie.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat? A mai trecut cineva prin asa ceva? ( suma de 40% nu este mica)

Multumesc.

Deschis 0
Contractele cu furnizorii Logistica Florin 5 ani 8 raspuns 1628 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

 1. In principal in comenzile de la Alibaba asa se procedeaza. Se plateste un avans inainte , poate mai reusesti sa negocezi cu ei la 30%, si daca vrei poti sa mai trimiti un inspector la ei inainte de a le plati si avansul ca sa te asiguri ca exista fabrica.

   0
   2019-02-21T11:47:58+02:00

   Problema e , ca suma nu este mica , si am cerut sa vizitam compania care se afla una in Olanda si una in Belgia , iar raspunsul primit a fost ca putem vizita in aprilie dar comanda noi am dori sa o facem in martie

 2. Daca va lasa cu plata la livrare e destul de bine.
  De obicei se plateste avans + restul cand marfa este gata.
  Daca e problema de incredere, trimiteti inspector sa verifice comanda si compania. Daca e problema de bani nu prea sunt alternative. Sunt destul de stricti in privinta platilor.
  Se mai poate negocia avans mai mic, dar plata dupa livrare e aproape imposibil. Mai ales la inceputul colaborarii.

  0
  2019-02-22T20:13:47+02:00

  Daca este vorba despre produse private label, avansul de 40% este mulțumitor.
  Alt aspect: ia in considerare si termenul de livrare (sau de productie) din momenrul plății avansului, intrucat efortul financiar depinde atât de proportia avansului cât și de acest termen.
  Consecințele nelivrarii sunt si ele proporționale cu avansul. Chiar dacă trimiți inspector, daca furnizorul închide prăvălia (sau fuge), rămâi păgubit.

  0
  2019-02-23T19:04:19+02:00

  Alibaba protejeaza cumparatorul. Daca doriti sa va protejati suplimentar propuneti plata prin paypal, majoritatea furmizorilor permit asa ceva. In caz ca nu primiti marfa puteti deschide o disputa Paypal.

  Spor!

 3. iti dai cu stangul in dreptul. Marfa pe care o cauti tu o gasesti direct in europa, nu ai ce cauta pe alibaba.
  Contactezi furnizorii si discutii cu ei conditiile comerciale, nu se pune problema de plata la termen in cazul unor prime colaborari, vei plati integral cost.

  In al doilea rand, ai sanse minime sa discuti cu cu vreo fabrica, trebuie sa fii la un nivel gigantic de distributie. Deci, discutand cu un distribuitor, acesta poate sau nu sa isi bata capul ca vrei tu sa vizitezi vreo fabrica redbull din austria de ex.

  De rest, daca nu am inteles eu bine si vrei bauturi generice cu cafeina, dar nu brand cunoscut, sunt alte discutii.

  0
  2019-03-04T12:46:40+02:00

  Tu esti sigur ca vrei sa aduci bauturi din CHINA? Esti sigur ca treci vama? Contacteaza o firma de comisionari vamali pt consultanta si afla ce acte iti trebuie de la producator pt astfel de produse.
  Eu personal nu as lua nicio eugenie din CN pt import
  Intr-adevar solutia e sa cauti producatori in UE. Sunt si in RO destui producatori mici de sucuri care sigur ar fi bucurosi sa te ajute

  0
  2019-05-06T11:34:39+03:00

  Daca platesti cu Trade Assurance pe Alibaba esti in deplina siguranta pt ca furnizorul tau nu primeste banii ( nici cei de avans si nici pe cei de plata finala) pana nu confirmi ca esti multumit de marfa primita. Nu exista alta posibilitate de plata, decat cea cu avans la comanda si restul de plata inainte sa paraseasca marfa tara in care se afla.

  Problema este insa cea pusa de SabinaS, adica a se evita in a importa din China (si chiar si din Europa) produse care vin in contact cu corpul, fie prin aplicare pe corp, fie prin ingerare. In plus, dincolo de riscurile asumate exista si problema multiplelor certificari, buletine de laborator si alte documente VITALE pentru acest gen de produse.

Lasă un răspuns

Browse