Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

39% dintre romani nu folosesc deloc Internetul

www

In 2016, tara noastra a avut cel mai mic procentaj de utilizatori constanti de Internet din Uniunea Europeana (48%) iar 39% dintre noi nu au folosit niciodata Internetul, conform Comisiei Europeana, citim pe start-up.ro. Nu stam prea grozav nici in domeniul integrarii tehnologiei digitale in activitatea curenta a companiilor: mai putin de 10% dintre firmele autohtone utilizeaza cloud-ul si mai putin de jumatate dintre acestea sunt prezente pe web.

Aceste procente nu inseamna insa ca romanii nu sunt IT-isti buni, care contribuie la dezvoltarea afacerilor mioritice: conform Brainbench, Romania se afla pe locul 5 in lume in domeniul aptitudinilor legate de suport tehnic pentru computere si de tip helpdesk/de retea, telecomunicatii, comunicatii LAN/WLAN, design de retea, ASP.NET, HTML, PHP, concepte de dezvoltare web si multe altele. Tara noastra este lider in Europa si a sasea in topul mondial cand vine vorba despre numarul de specialisti IT certificati (peste 100.000). Din 1990 incoace, in Romania au aparut peste 35.000 de companii IT (peste 70% dintre ele in ultimii 10 ani), iar  companii celebre in domeniu (ca Microsoft, Oracle, Intel, Motorola, Sun Microsystems, Boeing etc.) au deschis centre de cercetare si dezvoltare software ori filiale la noi.

Dintre conationalii nostri care intra online, 76% dintre femei si 71% dintre barbati o fac pentru Facebook si alte retele de socializare (conform Barometrului de Consum Cultural privind distributia frecventei de utilizare a Internetului in diferite scopuri). Pe al doilea loc se afla motivele profesionale (46% femei, 41% barbati), iar pe al treilea – dorinta de a asculta muzica (39% femei, 43% barbati).

Leave a reply