Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Libris.ro a vandut peste 2,5 milioane de carti, in 2023

Libris.ro anunta, intr-un comunicat de presa, ca a vandut peste 2,5 milioane de produse, cu o medie nationala a comenzii de 125 lei, in 2023. Cele mai active judete in privinta achizitiei de carte sunt Bucuresti, Brasov, Cluj, Ilfov si Iasi. La nivel national, traficul inregistrat de pe dispozitivele mobile a fost de peste 3 ori mai mare decat de pe desktop, cu varfuri in  Bucuresti (85%), Timis (84%) si Cluj (81%).

Cartile pentru copii domina topul categoriilor, la nivelul tuturor judetelor, urmate de Beletristica. Top 3 categorii este completat, in functie de judet, de Stiinte Umaniste, Religie sau Spiritualitate si Ezoterism. Topul celor mai vandute carti ale anului trecut este condus de „Rezerva” (Printul Harry), „Micul print” (Antoine de Saint-Exupéry) si „Tine-ti copiii aproape” (Gordon Neufeld & Gabor Mate). Lise Bourbeau a fost cel mai vandut autor pe Libris.ro in 2023, alaturi de Gabor Mate si Printul Harry.

Cele mai multe comenzi de carte pe cap de locuitor s-au facut din Ilfov (cu o medie a comenzii de 123 lei), Bucuresti (144 lei) si Brasov (141 lei). Cluj, Iasi si Timisoara completeaza topul judetelor cu cele mai multe comenzi pe cap de locuitor; cele mai putine comenzi pe Libris.ro s-au plasat din Harghita, Covasna si Calarasi.

„An de an, remarcam cum interesul fata de lectura a crescut constant, mai ales, in randul copiilor si generatiilor tinere. La fel ca si in 2022, titlurile din categoria Carti pentru copii au fost cele mai bine vandute pe Libris.ro. De asemenea, Spiritualitate si Ezoterism este o categorie in plina ascensiune. Lise Bourbeau, autoarea celor mai bine vandute titluri din aceasta categorie («Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine» si «Vindecarea celor 5 rani») este si scriitorul preferat al anului 2023. Cei mai avizi cititori sunt din Ilfov, Bucuresti si Brasov, judetele care au cele mai multe comenzi pe cap de locuitor”, transmite Laura Teposu (foto, CEO Libris).

Top 5 cele mai active judete in privinta achizitiei de carte:

 1. Bucuresti – 358.919 carti vandute
 2. Brasov – 104.896 carti vandute
 3. Cluj – 92.112 carti vandute
 4. Ilfov – 85.499 carti vandute
 5. Iasi – 83.905 carti vandute

Top 5 cele mai vandute carti pe Libris.ro, in 2023:

 1. „Rezerva” – Printul Harry
 2. „Micul print” – Antoine de Saint-Exupery
 3. „Tine-ti copiii aproape” – Gabor Mate, Gordon Neufleld
 4. „Cat timp infloresc lamaii” – Zoulfa Katouh
 5. „Singur pe lume” – Hector Malot

Top 5 cei mai vanduti autori pe Libris.ro, in 2023:

 1. Lise Bourbeau
 2. Gabor Mate
 3. Printul Harry
 4. Eric-Emmanuel Schmitt
 5. Narine Abgaryan

Leave a reply