Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Franta impune o taxa de livrare de 3 €, pentru comenzile de carti online

France planuieste sa impuna o taxa minima de livrare de 3 € pentru comenzile de carti online mai mici de 35 €, ca valoare, anunta reuters.com. Masura este menita sa ajute librariile independente, care incearca se se impuna pe o piata dominata de giganti e-commerce (ca Amazon, Fnac si Leclerc), a transmis guvernul francez. In Franta s-au vandut 435 de milioane de carti in 2019, iar peste 20% dintre acestea au fost achizitionte pe Internet, in timp ce numarul de librarii independente (3.300 la numar) este intr-o scadere constanta.

Livrarile gratuite de carti cumparate online sunt interzise in Franta prin lege, din 2014, dar platformele e-commerce ocolesc legea, practicand un cost de 1 cent/livrare. Asta inseamna ca micile librarii (care cer, de obicei, 7 €/livrare) nu au nicio sansa sa concureze cu marii jucatori de pe piata de carte digitala. In decembrie anul trecut, legislativul francez a votat modificarea legii si impunerea unei taxe minime de livrare, iar acum a stabilit si suma.

„Masura va determina adaptarea industriei de carte la era mediului digital, resturand echilibrul intre platformele e-commerce mari (care practic ofera livrare gratuita pentru carti, indiferent de marimea comenzii) si librariile care nu pot concura cu aceste preturi de livrare”, au transmis ministerele Culturii si Finantelor, intr-o declaratie de presa comuna. Franta va anunta Comisia Europeana apropo de taxa de 3 €, care va intra apoi in vigoare la 6 luni de la aprobarea de catre aceasta din urma.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply