Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Ce inseamna amenda UE pentru Google?

Amenda recent primita de Google din partea Comisiei Europene, care a considerat ca promoveaza, in rezultatele cautarilor, serviciile Google Shopping  – 2,42 miliarde € (2,68 miliarde $) – este a doua cea mai mare amenda data vreodata unei companii de tehnologie americane, in Europa, citim pe telegraph.co.uk.

Microsoft a mai fost amendat, intre 2004 – 2013, cu 1,9 miliarde €, acuzat fiind ca a abuzat de faptul ca domina piata si ca nu promoveaza in randul clientilor alte browsere, de la companii rivale. In 2009, Intel a primit si el o urecheala financiara de 1 miliard  € pentru ca domina piata cu CPU-urile sale. Iar in 2016, Facebook a fost amendat de UE cu 110 milioane €, din cauza ca a oferit informatii incorecte legate de cumpararea platformei WhatsApp, in 2014.

1

In plus, suma este mai mare decat amenzile comisiei impuse bancilor europene dupa criza din 2008 si date in toate cazurile legate de carteluri ca Daimler, Volvo si Philips, din 1969 incoace! Singura amenda mai mare decat cea a Google a fost amenda primita de Apple, Irlandei ordonandu-i-se sa recupereze 19 miliarde  € de la compania care nu si-ar platit taxele fata de aceasta tara. Amenda in cauza nu va destabiliza financiar Google: motorul de cautare detine 52,5 miliarde $ in conturi offshore, iar amenda e echivalentul a doar 3% din veniturile din 2016 ale companiei (care au atins 89 miliarde $).

Dar urmarea ei va fi faptul ca Google va trebui sa-si schimbe modalitatea de operare pe vechiul continent, noteaza recode.net. Ramificatiile s-ar putea intinde dincolo de Google Shopping, dezvaluie o sursa in legatura cu probleme antitrust ale Google, afectand orice domeniu in care motorul de cautare scoate in evidenta anumite rezultate in defavoarea altora (rezultate locale, cautari de imagini sau de stiri). In plus, legislatorii americani ar putea decide sa urmeze exemplul european si sa amendeze si ei Google. Iar compania mai are pe cap alte doua procese antitrust in Europa, legate de publicitate si de aplicatiile care trebuie sa fie prezente la vanzare pe telefoanele Android.

Raspunde la aceasta intrebare