Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon strange informatii despre rivali, printr-o companie-fantoma


Amazon a creat o companie-fantoma, intitulata Big River, pentru a spiona serviciile oferite de competitori, a descoperit o investigatie marca wsj.com. De aproape 10 ani incoace, Big River Services International vinde incaltaminte, tricouri si scaune pentru plaja in valoare de 1 milion $, pe marketplace-uri ca eBay, Shopify, Walmart, Overstock, Etsy, Alibaba, Wish, Rakuten, Best Buy si Amazon.com, folosind nume de brand ca Rapid Cascade si Svea Bliss. Dar compania apartine de Amazon.

Aparuta in 2015, in urma unui proiect intern intitulat „Curiosity”, Big River a obtinut date legate de preturi, logistica, plati online si alte detalii despre marketplace-urile rivale. Membrii echipei au participat la conferintele dedicate sellerilor, s-au intalnit cu competitorii, a creat branduri de imbracaminte pe care sa le vanda pe marketplace-urile rivale si nu si-au dezvaluit niciodata legatura cu Amazon. Aceste informatii au fost apoi impartasite gigantului e-commerce. Comunicarea externa avea loc pe adrese de e-mail diferite de cele marca Amazon, unde se desfasura doar corespondenta interna.

Compania-fantoma era atat de secreta incat majoritatea echipelor din cadrul Amazon habar nu aveau de existenta ei. Daca erau intrebati ce si cum, angajatii erau instruiti sa spuna ca Big River se axeaza pe imbunatatirea experientei vanzatorilor online si sa nu mentioneze nimic despre strangerea clandestina de informatii. Cu toate acestea, unii dintre ei scriau pe profilul de LinkedIn ca lucrau la Amazon. Gigantul e-commerce neaga acest spionaj elaborat, spunand ca scopul era sa se documenteze apropo de companiile rivale.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply