Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Amazon da inapoi milioanele date de copii in-app

ios-in-app-purchase-teaser

La inceput de noiembrie, judecatorul federal John Coughenour din Seattle (unde isi are sediul Amazon.com Inc.) a decis ca banii incasati de gigantul online pentru cumparaturile facute in aplicatie (in-app purchases) de catre copii, fara permisiunea parintilor, sa fie dati inapoi, informeaza reuters.com. Aceste microtranzactii vor fi rambursate parintilor in decurs de un an, a decis omul legii.

Cazul a ajuns in fata lui Coughenour in urma unei plangeri depuse de Federal Trade Commission/Comisia Federala de Comert, in iulie 2014. FTC-ul sustinea ca e mult prea usor pentru copii sa cheltuie banii parintilor pe cumparaturile facute in aplicatii ca „Pet Shop Story” si „Ice Age Village”, pe dispozitive mobile (Kindle si Android), in perioada 2011 – 2014, iar sumele stranse drept urmare sunt estimate la 86 milioane $!

Acum 6 luni, compania Amazon a fost gasita responsabila conform legii si acum a venit si sentinta. De la inceputul anului viitor incolo, Amazon va trebui sa anunte parintii astfel pagubiti ca isi pot recupera banii si apoi sa le inapoieze sumele. Coughenour s-a opus ideii de plata integrala a unei despagubiri de 26,5 milioane $, ceruta de FTC, dar si ideii Amazon de a inapoia sumele sub forma de carduri-cadou (ceea ce ar fi insemnat ca asa compania iesea tot ea in castig). FTC-ul a mai castigat cazuri similare, in 2014, impotriva Apple Inc. si Google Inc., cand Apple a dat inapoi cel putin 32,5 milioane $, iar Google – cel putin 19 milioane.

Leave a reply