Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Amazon da inapoi milioanele date de copii in-app

ios-in-app-purchase-teaser

La inceput de noiembrie, judecatorul federal John Coughenour din Seattle (unde isi are sediul Amazon.com Inc.) a decis ca banii incasati de gigantul online pentru cumparaturile facute in aplicatie (in-app purchases) de catre copii, fara permisiunea parintilor, sa fie dati inapoi, informeaza reuters.com. Aceste microtranzactii vor fi rambursate parintilor in decurs de un an, a decis omul legii.

Cazul a ajuns in fata lui Coughenour in urma unei plangeri depuse de Federal Trade Commission/Comisia Federala de Comert, in iulie 2014. FTC-ul sustinea ca e mult prea usor pentru copii sa cheltuie banii parintilor pe cumparaturile facute in aplicatii ca „Pet Shop Story” si „Ice Age Village”, pe dispozitive mobile (Kindle si Android), in perioada 2011 – 2014, iar sumele stranse drept urmare sunt estimate la 86 milioane $!

Acum 6 luni, compania Amazon a fost gasita responsabila conform legii si acum a venit si sentinta. De la inceputul anului viitor incolo, Amazon va trebui sa anunte parintii astfel pagubiti ca isi pot recupera banii si apoi sa le inapoieze sumele. Coughenour s-a opus ideii de plata integrala a unei despagubiri de 26,5 milioane $, ceruta de FTC, dar si ideii Amazon de a inapoia sumele sub forma de carduri-cadou (ceea ce ar fi insemnat ca asa compania iesea tot ea in castig). FTC-ul a mai castigat cazuri similare, in 2014, impotriva Apple Inc. si Google Inc., cand Apple a dat inapoi cel putin 32,5 milioane $, iar Google – cel putin 19 milioane.

Raspunde la aceasta intrebare