Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba a lansat o zona de comert liber, in Malaezia

Jack_Ma_2008

Alibaba si guvernul malaezian au lansat o colaborare menita sa foloseasca dezvoltarea e-commerce-ului din Asia de SE, citim pe techinasia.com: prima zona de comert liber din lume (zona in care produsele pot fi produse, depozitate si exportate fara taxe vamale), in Malaezia. CEO-ul Alibaba Jack Ma (foto) si guvernul tarii amintite vor coopera pentru a dubla dezvoltarea comertului online pe aceste meleaguri. Miscarea vine dupa ce, in mai, acelasi Jack Ma semna, alaturi de China si Malezia un acord pentru incurajarea e-commerce-ului si IMM-urilor din tarile lor.

Se estimeaza ca noua Digital Free Trade Zone (DFTZ) va ajunge sa livreze bunuri in valoare de 65 miliarde $ si va crea 60.000 de locuri de munca pana in 2025. De ea se vor putea folosi companiile de orice dimensiune (ca Lazada, cel mai mare marketplace din Asia de SE, detinut de Alibaba), in scop local sau pentru exporturi globale. „Astazi asistam la un moment istoric in Asia: o tara a inceput sa foloseasa tehnologie care permite afacerilor mici si mijlocii de aici si tinerilor sa devina mai competitivi pe scena mondiala”, a notat Jack Ma.

In paralel, Ma se pregateste de alta lansare malaeziana: in 2019, aici se va inaugura un hu logistic regional, de a carui constructie se ocupa Malaysia Airports si Cainiao (ramura logistica a Alibaba). Din acest depozit vor pleca rapid comenzile pentru toate tarile din regiune, care insumeaza aproximativ 625 de milioane de persoane.

Leave a reply