Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

4 startup-uri AI din Romania, selectate in programul Advancing AI 4

9 startup-uri (inclusiv 4 din Romania) au fost selectate in programul de accelerare Advancing AI, pentru idei de afaceri bazate pe inteligenta artificiala (AI), anunta startupcafe.ro. Organizatorul programului este Techcelerator, care a transmis informatia, intr-un comunicat de presa.

Cele 9 afaceri la inceput de drum selectate sunt din Romania, Turcia, Polonia si Serbia si au fost alese din 130 de aplicatii, din peste 20 de tari. Programul de accelerare Advancing AI 4 se deruleaza de-a lungul a 10 saptamani (pana la finalul lunii mai), dupa care startup-urile intra in perioada de asistenta post-program.

Cele 9 startup-uri care vor participa la programul accelerare Advancing AI4 sunt:

  1. Travatar (Polonia) – solutie care combina securitatea cibernetica si analiza datelor, pentru a asigura securitatea website-urilor si ofera date de trafic fiabile, identificand procentul de roboti vs utilizatori reali/umani. Solutia ajuta agentiile de marketing si proprietarii de afaceri e-commerce sa-si utilizeze mai eficient bugetele. 
  2. Feyenally (Polonia) – transforma modul de ingrijire oftalmologica, cu ajutorul EyeTEST (o aplicatie mobila bazata pe AI, pentru autoexaminarea ochilor, in vederea depistarii erorilor de refractie, folosind doar smartphone-ul).
  3. NS-EDGE (Romania) – platforma de monitorizare a securitatii cibernetice, care afiseaza in timp real detectarea amenintarilor si proceseaza zilnic terabiti de date, necesitand o putere de operare redusa.
  4. Abrakadabra Games Technology (Turcia) – produs pentru fanii fotbalului din intreaga lume, ce permite transformarea videoclipurilor din viata reala in jocuri si experiente video, direct pe dispozitivele mobile. Abrakadabra permite colaborarea si monetizarea prin integrarea blockchain (inclusiv NFT-uri si token-uri digitale).
  5. Naratix (Romania) – suita de roboti bazati pe AI, care adauga competente departamentelor e-commerce, marind viteza si acuratetea de aproximativ 1.000 de ori si reducand costurile cu pana la 99%.
  6. Mantiscope (Turcia) – platforma AI ce accelereaza diagnosticarea si imbunatateste ingrijirea pacientilor, prin detectarea si clasificarea automata a anomaliilor.
  7. FigVision (Romania) – instrument conceput pentru a scurta fluxul de lucru in domeniul designului, care transforma orice captura de ecran in componente de design Figma, complet editabile si receptive.
  8. AmabiexAi (Romania) – platforma medicala care combina tehnici de imagistica, AI generativ si algoritmi avansati de vizualizare informatica, pentru a revolutiona modul in care se realizeaza diagnosticarea digitala, monitorizarea, prevenirea si tratamentul patologiilor cronice.
  9. Beehold (Serbia) – un asistent digital pentru apicultori, solutia ofera sugestii pentru gestionarea stupilor, prezice potentialele probleme si optimizeaza productia de miere.

„Solutiile de Inteligenta Artificiala vor fi cel mai des utilizate pe viitor in domeniul sanatatii (15,7% din valoarea pietei), in special pentru diagnosticarea bolilor, dezvoltarea de medicamente si medicina personalizata. Alte domenii in care vom vedea tot mai des solutii AI sunt in zona de enterprise software, precum domeniul financiar si securitate cibernetica, cel de productie, business&legal, retail si logistica, energie verde si generarea de noi materiale.  Vedem aceste trenduri internationale si in cadrul celei de-a patra editii a Advancing AI”, a transmis Cristian Dascalu (Managing Partner Techcelerator).

Ideile de afaceri ale celor 9 startup-uri selectate vor fi validate si optimizate alaturi de mentori cu expertiza tehnica si de business development, in domeniul inteligentei artificiale. Afacerile vor primi sustinerea necesara pentru a identifica parteneri si potentiali clienti, pentru a-si testa produsele si a-si valida strategiile de extindere internationala.

Cele mai bune startup-uri din Advancing AI 4 vor intra direct in programe de atragere de investitii dezvoltate de Techcelerator, pentru a dezvolta proiecte-pilot. In plus, fiecare poate accesa pana la 350.000 $ in credite Google Cloud si Firebase sau beneficii de la partenerii Techcelerator (credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks & Notion).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply