Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

1/3 dintre alertele pe smartphone ne enerveaza (studiu)

smartphone

Un studiu al Universitatii Nottingham Trent a descoperit ca 32% dintre noi sunt deranjati de notificarile in exces primite pe telefoanele mobile. Esantionul folosit a fost de 50 de persoane, care au primit peste 250.000 de notificari digitale, timp de 5 saptamani, scrie telegraph.co.uk. O treime dintre respondenti au simtit ostilitate, nervozitate, teama sau rusine in urma primirii a mii de mesaje de acest tip pe smartphone. Participantii si-au descarcat in telefoane o aplicatie creata special in acest scop (NotiMind), care a colectat zilnic informatii despre alertele primite si dispozitia auto-declarata a fiecarui utilizator.

Cel mai mare impact negativ l-au avut notificarile despre activitati non-personale: update-uri, anunturi legate de accesul la retele WiFi. Pe locul doi s-au plasat cele legate de locul de munca. Reversul medaliei – notificarile pozitive din punctul de vedere al participantilor – a constat in mesajele primite de la prieteni, mai ales daca a fost vorba despre mai multe primite odata.

„Aceste alerte digitale ne intrerup constant activitatile, atragandu-ne constant atentia. Ne siajuta in viata de zi cu zi, dar trebuie sa intelegem impactul  pe care folosirea lor obsesiva il are asupra noastra. Notificarile sociale ne fac oamenii sa ne simtim mai fericiti, dar efectul e contrar daca primim multe alerte legate de munca sau non-personale”, a explicat cercetatorul Dr. Eiman Kanjo. Conform cercetatorilor, informatii de acest gen ar putea fi folosite pentru a personaliza notificarile si a le reduce numarul.

Leave a reply