Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

UE a eliminat geoblocarea in comertul online

De pe 3 decembrie, la nivelul Uniunii Europene (UE) a intrat in vigoare un nou regulament privind geoblocarea, citim pe europarl.europa.eu. Comisia Europeana a decis, in februarie, ca restrictiile de genul geoblocarii (blocarea accesului la site-uri din alte tari, imposibilitatea de a da o comanda/a descarca continut, imposibilitatea de a ti se livra un produs, preturi diferite in functie de nationalitate) submineaza shopping-ul online si transfrontalier, deci le-a eliminat din schema.

„Am facut astfel un nou pas spre crearea unei piete unice reale, in care toti consumatorii sunt tratati egal. And cumparam produse din alte tara, avem dreptul sa fim tratati la fel cum sunt tratati clientii din acea tara. Nu ne mai poate fi negat accesul la bunuri si servicii. Vanzatorul nu ne mai poate spune «Nu-ti vand acest produs din cauza nationalitatii, locului de resedinta sau lcoatiei». Europa are nevoie de solutii concrete pentru toti cetatenii ei”, a transmis Róża Thun (care a promovat legislatia in Parlamentul European).

Conform unui studiu al comisiei, la nivel european, 63% dintre site-uri nu lasa clientii sa cumpere din alte tari UE, cele mai mari niveluri de geoblocare inregistrandu-se pentru electrocasnice (86%) si bilete la evenimente sportive (40%).

Raspunde la aceasta intrebare