Realizare site ecommerce sau inchiriere platforma magazin online?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

As dori sa stiu, daca se poate, care sunt motivele ce va indeamna sa optati pentru realizarea unui magazin online personal (realizarea unui site de comert electronic folosind o platforma de ecommerce sau un proiect custom), mai ales cand sunteti la inceput de drum, decat sa platiti un abonament lunar pentru o platforma/solutie ecommerce la cheie?!

Adresez aceasta intrebare intrucat doresc sa inteleg mai bine anumite aspecte cu privire la comportamentul proprietarilor de magazine online din Romania si consider ca raspunsurile voastre mi-ar putea fi de folos.

Va multumesc!

Deschis 1
Alegerea platformei Realizare magazin online Web Design Ionut 5 ani 7 raspuns 2891 vizualizari 0

Răspunsuri ( 7 )

  1. Salut,

    Avantaje si dezavantaje gasesti de ambele parti, tu trebuie sa iti alegi o solutie care se pliaza pe nevoile tale.

    Platforma custom automat are costuri mai mari de dezvoltare si de mentenanta. Am avut magazin online dezvoltat pe platforma magento cu o firma din Bucuresti si aveam costuri suficient de mari. Cel mai nasol era cand aveam nevoie de ceva urgent si nu prea eram luat in seamna fiindca eram un client mic si de obicei cam asta se intampla, inainte sunt tratate contractele mari dupa care si cele mici.

    Acum am magazin online dezvoltat prin platforma ContentSpeed, solutie romaneasca de „magazin online la cheie”. Platesc lunar „chirie” si ei se ocupa absolut de tot ce e nevoie pe partea de mentenanta. Am intampinat cu ei diverse probleme, cele mai multe cand se fac update-uri la platforma si se deregleaza diverse chestii, per total sa zic a e bine, dar, am auzit ca ar fi mai buna cea de la GoMag pe care intentionat sa o testez si sa ma si mut.

    Acum dupa cativa ani imi dau seama ca trebuia sa incep direct cu o platforma „la cheie”. Scopul oricarui magazin online e sa vanda iar in prezent plaformele „la cheie” din punctul meu de vedere sunt o solutie bune fie ca esti la inceput de drum sau nu.

  2. Sunt multi tineri care incep fara buget. De aici ajung sa isi instaleze singuri o platforma, sa o administreze si sa o dezvolte singuri.
    Pentru un magazin facut de hobby sau afterwork care in primele luni nu aduce comenzi sau aduce foarte putin nu iti permiti sa platesti un abonament.
    Eu am inceput cu shopmania free. Apoi am trecut la varianta platita si dupa cativa ani am trebut pe o platforma open source.
    Sfatul meu ar fi ca cel mai bine sa inceapa cu un magazin pe baza de abonament. Asa se pot concentra pe vanzari, pe partea de seo si promovare.
    Nu vor mai pierde timp important pentru a rezolva problemele din platforma.
    De altfel daca vor merge pe o varianta de abonament, pe masura ce magazinul creste vor afla ce anume au nevoie pentru magazinul lor. Atunci pot face o alegere pentru platforma potrivita.
    Noi pentru Prestashop am cheltuit peste 2500 eur pe module + nenumarate ore de programare. Am ajuns sa cumparam 3 module de checkout pana sa gasim unul potrivit.
    Deci un magazin free nu este intotdeauna ieftin 😉

  3. Parerea mea este sa incepi cu o solutie saas gratuita pentru a valida ideea, pentru ca este foarte probabil ca domeniul care tie ti se pare interesant sa nu fie chiar cum te-ai astepta – concurenta prea mare, lipsa clienti, pret de vanzare mai mic decat te-ai astepta, costuri neasteptate, etc. Daca nu ai foarte multe produse sau nu astepti foarte multe de la magazinul respectiv, poti ramane aici. Mi-au ajuns la urechi cazuri de magazine care produc foarte multi bani pe un Shopmania gratuit.
    Apoi, daca totul este in regula, te poti gandi la un saas pe baza de abonament. Din cate am vazut, toate solutiile de acest fel de la noi iti ofera cam tot ce si-ar putea dori peste 90% dintre magazinele online. Peste un timp, daca acea solutie nu te multumeste sau simti ca te limiteaza, poti opta pentru o solutie open source personalizata pe nevoile tale. Ce as recomanda mai putin este o solutie „in house”, o platforma dezvoltata de la zero, pentru ca pe langa costurile initiale mari, vei fi dependent de dezvoltatorul ei pe toata durata utilizarii pentru update-uri sau noi functionalitati.

    1
    2019-04-06T19:49:59+03:00

    O variantă accesibilă și nu foarte greu de administrat este WordPress + pluginul WooCommerce. Dacă te străduiești puțin reușești să-l customizezi singur fără a apela la o firmă de webdesign. Avantajul platformelor de tipul Shopmania este că îți oferă foarte multe implementări de genul plata cu cardul sau import de produse în alte marketplace-uri. Pe de altă parte WordPress beneficiază de suficiente module încât să te descurci, doar că trebuie să cauți puțin și să faci setările necesare.

  4. Bună!

    Eu doresc sa incep o afacere online (magazin online) și prefer sa plătesc un abonament lunar la „cheie” dar știu în primul rând că am inceput afacerea „cu dreptul”, am la cine să apelez in momentul in care întâmpin anumite situații și în al doilea rând, in loc sa stai 8h(de exemplu) pentru creare site free mai bine aloc acel timp cititului despre marketing, despre produsele comercializate și cum pot sa evoluez dpdv al afacerii.

    0
    2019-04-14T12:05:19+03:00

    Ideea e sa alegi o platforma cu viitor. Pentru ca altfel tu cresti iar platforma s-ar putea sa nu tina pasul si o sa trebuiasca sa o schimbi.

    0
    2019-05-20T11:59:03+03:00

    Cand esti la inceput este recomandat sa iti validezi ideea de business in online, deci este foarte indicat sa pornesti cu o platforma inchiriata pentru a te concentra pe marketing si vanzari, nu pe dezvoltarea platformei. Dupa ce treci de 30 comenzi pe zi poti trece in „casa proprie” si sa migrezi pe o platforma open source, pe care o vei dezvolta ulterior.

Lasă un răspuns

Browse