Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Spania: cumparaturi online de peste 84 de milioane €, in 2023 (+16,3% YoY)

Comertul digital a depasit valoarea de 84 de miliarde €, in Spania, anul trecut, in crestere cu 16,3 procente, comparativ cu 2022. Ecommercenews.eu transmite ca majoritatea tranzactiilor e-commerce au o dimensiune internationala: in ultimul trimestru din 2023, spaniolii si-au cheltuit aproape 60% din bani in magazinele e-commerce transfrontraliere.

Datele provin de la CNMC (Comision Nacional de los Mercados y la Competencia), autoritatea spaniola care monitorizeaza competitia de pe piata nationala. CNMC include in e-commerce si agentiile de turism – care constituie cel mai mare sector, reprezentand 8,5% din comertul digital, in Q4 2023. Pe locurile urmatoare s-au plasat imbracamintea cumparata online (7,3% din total) si biletele de avion (5,5%). Ca numar de tranzactii digitale, clasamentul a fost condus de jocurile de noroc: in Q4 au avut loc 432 de milioane de tranzactii, reprezentand o crestere de peste 15% YoY.

In ultimele trei luni din 2023, doar 40,1% dintre tranzactiile online au ramas in Spania: restul de 59,9% (adica 13,6 miliarde €, cu 19% mai mult ca in 2022) au fost incasate de catre jucatori e-commerce cross-border; spaniolii cumpara cel mai des imbracaminte din alte state ale Uniunii Europene. Amazon ramane cel mai mare jucator de pe piata digitala spaniola si a anuntat recent ca a avut un venit brut annual de 7,1 miliarde €, anul trecut.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply