Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Shein si Temu au strategii agresive de crestere globala

Gigantii e-commerce chinezi Shein si Temu isi extind rapid operatiunile internationale, pe piete ca Australia, Noua Zealanda si America Latina, citim pe modernretail.co. Ambele platforme au o traiectorie similara, cu un model de afaceri centrat pe accesul la numeroase produse ieftine, prin intermediul unei aplicatii.

Compania Shein – evaluata anul trecut la 100 de miliarde $ – vrea sa angajeze persoane pentru multiple pozitii in cadrul companiei (in Mexic, Brazilia, Belgia, Irlanda si Turcia) si a postat diverse anunturi pe LinkedIn. Temu – care are sediul in Boston si e detinut de PDD Holdings (alaturi de Pinduoduo) – va marca lansarea in Australia si Noua Zealanda prin eliminarea comisioanelor si taxelor de garantie pentru vanzatori. Ambele investesc masiv in marketing, pentru a creste brand awareness-ul in cat mai multe piete. Iar analistii spun ca cele doua platforme e-commerce imita expansiunea internationala a gigantului american Amazon.

Expansiunea Temu si Shein vine pe fondul cresterii lente din China natala. Aici, conform unor date facute recent public, economia a crescut cu doar 3%, in 2022 (a doua cea mai mica rata de crestere din ultimii 40 de ani)!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply