Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Generatia Y: 3 mituri digitale vs. realitate

gen-y-absorbed

Din 2015, Generatia Y (adica persoanele nascute in perioada 1980 – 2000) constituie peste 25% din populatia Americii si aproape un sfert din cea a Uniunii Europene, scrie nngroup.com. Un studiu Youbrand spune ca acesti tineri au potentialul de a cheltui 2,45 de trilioane de dolari online si sunt considerati de majoritatea lumii drept „nativi digital” (priceputi in mod natural la tot ceea ce tine de domeniul digital).

Sursa mentionata a facut un studiu de caz pe persoane nascute in perioada 1986 – 1997 si a adaugat la asta si alte cercetari similare, pentru a afla daca lucrurile stau chiar asa. Concentrandu-se pe persoane care au copilarit in anii ’90, cand tot mai multa lume folosea Internetul acasa si copiii cresteau intr-o lume saturata de online, cercetarea a luat in calcul 3 mituri:

  • Nativii digitali au abilitati sociale reduse/prefera sa evite interactiunile personale, preferandu-le pe cele digitale.
  • Nativii digitali se pricep mult mai bine la multitasking.
  • Nativii digitali au instinctul innascut al repararii oricarui computer/gadget.

Cercetarea sustine ca toate cele trei mituri sunt false!

  • Teama ca un adolescent dependent de calculator si smartphone va ajunge un adult izolat social nu este fondata. Un studiu recent al Pew Research Center a descoperit ca tinerii americani trimit mai multe mesaje ca adultii, dar suna la fel de mult folosindu-si smartphone-ul. Deci dubleaza timpul de interactiune vocal cu unul textual. Multi membri ai Generatiei Y care nu descopera singuri un raspuns la o intrebare prefera sa vorbeasca (la telefon sau pe viu) cu alta persoana, pentru a obtine informatia cu pricina: li se pare mai usor decat sa dea „search” pe Google.
  • Doua studii efectuate la universitati din California au descoperit ca Generatia Y are mai mult de o singura activitate odata mai des decat alte generatii mai batrane, dar plateste pretul pentru asta: alternarea mai multor activitati are un impact negativ asupra creierului, iar tinerii sunt mai stresati si fac greseli mai des.
  • Pew Research Center a descoperit ca tinerii sunt mai priceputi la lucruri de suprafata legate de Internet decat adultii (stiu ce e un hashtag sau cum sa faca o cautare avansata, de exemplu), dar nu se pricep mai bine la concepte de background (structura Internetului, de exemplu) decat cei mai batrani.

Concluzia studiului este ca Generatia Y are asteptari mari cand vine vorba despre interfetele online ale site-urilor si are incredere in propriile capacitati digitale, dar greseste des si nu e atat de eficienta, tocmai din cauza faptului ca se pricepe la multitasking.

Leave a reply