Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cum alegi între diferite platforme pentru realizarea unui site și, ulterior, între diferite template-uri grafice?

Vin, uneori, oameni, la mine, și mă întreabă:

“Uite, Olivian, îmi place platforma X (WordPress cu WooCommerce sau alții). Am analizat, m-am uitat, m-am sucit, m-am învârtit, vreau să merg pe platforma X. Tu ce zici?”.

Sau, sunt întrebat, uneori:

“Uite, Olivian, mie îmi place acest design grafic (template), și vreau să merg pe el. Ce părere ai?”

Și multă vreme am rămas eu perplex la întrebarea aceasta, simțeam că e ceva acolo cu care nu rezonez, dar n-am știut să pun degetul pe rană.

Până recent, când, întrebat fiind a n-a oară aceeași întrebare, mi-am dat seama unde e problema.

Dacă mă întrebi “Este template-ul acest, bazat pe verde și cu imagini frumoase, un template bun?”, voi răspunde “Da, este”.

Pe de altă parte, voi răspunde același lucru și la multe alte template-uri, probabil la majoritatea.

La fel, dacă sunt întrebat “Platforma X este bună?”, răspunsul va fi, de cele mai multe ori, “Da!”, indiferent de platformă.

Ca să răspund relevant la întrebarea “Pe ce template sau pe ce platformă să merg?”, am nevoie să știu:

  1. Care sunt nevoile? De la ce dorințe pornești? Când alegi o temă (un template) pentru un site, vrei niște lucruri – design, viteză, anumite funcționalități, o anumită structură, un anumit tip de site, un anumit stil. În momentul în care alegi o platformă de magazin online, e bine să pornești de la niște nevoi concrete, și să evaluezi cât de bine sunt îndeplinite.
  2. Cu ce compari? Asta e o întrebare cheie. E întotdeauna mai ușor să faci o evaluare între opțiune A vs. opțiune B vs. opțiune C, decât o întrebare generală “E OK opțiunea A?”. Majoritatea template-urilor au niște lucruri bune, în general au fost testate, validate de piață. La fel, multe platforme de comerț electronic au ceva bun. Întrebarea e, între opțiunile dorite, care îți satisface mai bine nevoile? E mult mai ușoară o evaluare între A, B, și C. Dacă îmi arăți un template, da, foarte probabil voi spune că acel template e bun. Dar e posibil să fie și alte template-uri, pe care, poate, le-ai ignorat.

Dacă răspundeți la punctele acestea două, de multe ori întrebarea primește singură un răspuns.

Despre Olivian Breda

Pe plan profesional, mă ocup de audituri de site-uri pe partea de SEO și UX (SEO - optimizare pentru motoarele de căutare / UX - uzabilitate - experiența vizitatorilor), și realizez / mă ocup de mentenanță pentru site-uri pe platforma WordPress. Cofondator al lumeaseoppc.ro și al cetd.ro. Autor pe blogul olivian.ro. Pe plan personal, caut să cresc, și pentru asta merg la evenimente, fac sport și încerc să trăiesc sănătos, fac voluntariat, citesc. Detalii despre mine pe profilul de LinkedIn: linkedin.com/in/olivian/

Follow Me

Leave a reply