Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Francezii care cumpara online prefera desktop-ul

200939

In Franta, cumparaturile online se fac preponderent pe PC-uri: 64% dintre francezii care au de gand sa cumpere cadourile de Craciun de pe Internet vor folosi in acest scop un computer/laptop, scrie emarketer.com. Asta a descoperit un studiu realizat in octombrie de Médiamétrie/NetRatings, pentru Fédération du E-commerce et de la Vente à Distance (FEVAD). Concluziile au fost trase in urma intervievarii a 3.018 utilizatori de Internet, de peste 15 ani.

87% dintre repondenti au spus ca au de gand sa se documenteze online in legatura cu aceste cadouri de Sarbatori, dar doar 68% le vor si cumpara de pe Internet. Francezii cumpara online mai ales carti, DVD-uri, console de jocuri si detergenti; dar nu si bijuterii, mancare sau obiecte din piele – pe care prefera sa le vada in magazinele fizice.

200732

In plus, francezii sunt comozi cand vine vorba despre livrarea produsului cumparat online, a descoperit acelasi studiu: majoritatea prefera sa primeasca acasa comanda (81%), scrie tot emarketer.com. 67% aleg sa ridice produsul dintr-un pickup point si 32% – dintr-un magazin.

Cifrele nu au luat in considerare atacurile de la mijlocul lui noiembrie, din Paris, explica FEVAD – prin urmare numarul francezilor care se indreapta spre online s-ar putea sa fie si mai mare decat cel preconizat.

Raspunde la aceasta intrebare