Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Francezii care cumpara online prefera desktop-ul

200939

In Franta, cumparaturile online se fac preponderent pe PC-uri: 64% dintre francezii care au de gand sa cumpere cadourile de Craciun de pe Internet vor folosi in acest scop un computer/laptop, scrie emarketer.com. Asta a descoperit un studiu realizat in octombrie de Médiamétrie/NetRatings, pentru Fédération du E-commerce et de la Vente à Distance (FEVAD). Concluziile au fost trase in urma intervievarii a 3.018 utilizatori de Internet, de peste 15 ani.

87% dintre repondenti au spus ca au de gand sa se documenteze online in legatura cu aceste cadouri de Sarbatori, dar doar 68% le vor si cumpara de pe Internet. Francezii cumpara online mai ales carti, DVD-uri, console de jocuri si detergenti; dar nu si bijuterii, mancare sau obiecte din piele – pe care prefera sa le vada in magazinele fizice.

200732

In plus, francezii sunt comozi cand vine vorba despre livrarea produsului cumparat online, a descoperit acelasi studiu: majoritatea prefera sa primeasca acasa comanda (81%), scrie tot emarketer.com. 67% aleg sa ridice produsul dintr-un pickup point si 32% – dintr-un magazin.

Cifrele nu au luat in considerare atacurile de la mijlocul lui noiembrie, din Paris, explica FEVAD – prin urmare numarul francezilor care se indreapta spre online s-ar putea sa fie si mai mare decat cel preconizat.

Raspunde la aceasta intrebare