Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

¾ dintre britanici reduc cheltuielile, iar Fashion-ul va suferi cel mai mult (raport)

Marea Britanie a evitat la mustata o recesiune, in 2022, dar presiunea financiara e din ce in ce mai mare. De aceea, 73% dintre consumatorii britanici spun ca au de gand sa cheltuie mai putin pe cumparaturi cu amanuntul, in 2023, anunta internetretailing.net.

Aceasta este concluzia care reiese din „2023 Spending and Saving Report: A forecast of the year ahead”, o cercetare marca VoucherCodes.co.uk. Nisa care va suferi cel mai mult anul acesta (din acest motiv) va fi cea de Fashion: raportul mentioneaza ca aceasta va inregistra o scadere de -6,5% YoY: de la 44,5 miliarde £ (in 2022), la 37,43 miliarde £ (pana la final de 2023). 50% dintre consumatori spun ca au de gand sa cheltuie mai putin pe haine, in cursul acestui an.

Sumele cheltuite in total in retail vor creste usor, in Marea Britanie: de la 319.79 miliarde £ (in 2022), la 319,82 miliarde £ (in 2023); dar cresterea va fi motivata in principal de inflatie, nu ce cresterea volumului de vanzari. Pe langa Fashion, alte nise din retail afectate vor fi produsele pentru Casa si gradina (41% spun ca vor cumpara mai putine produse din aceasta categorie) si cele sportive (conform unui procent de 36% dintre respondenti). Scaderile in aceste categorii vor fi de -2,9% YoY, respectiv -4,4% YoY.

Pe de alta parte, cumparaturile de alimente vor creste, cu 3,3% YoY (de la 170,91 miliarde £, in 2022, la 176,6 miliarde £, in 2023). O crestere mica va inregistra, surprinzator, si nisa Flori si cadouri (0,8% YoY).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply