Salutare tuturor! Iata ca a venit si randul meu sa ma aflu in imposibilitatea unei solutii. Sper totusi ca s-a mai izbit cineva de problema si poate a gasit o rezolvare.

Treaba sta cam asa:
Unele produse din magazinul online au dimensiuni mari, ceea ce le incadreaza la transport cu pret pentru greutate volumetrica. De exemplu,un produs care valoreaza 520RON are dimensiunile: 2200*600*22cm. Tradus in costuri, cam 90-100RON. Marja de adaos nu imi permite sa acopar decat o parte din el, am incercat 50-50, insa per total pierd destul de multicel. In ceea ce priveste transportul gratuit nici nu se poate pune problema, am livrat,am pierdut, trecem mai departe. :)
Iar aici intervin urmatoarele: concurenta transporta cu 25RON acelasi produs, cu acelasi curier. Sunt 2 variante: ori are un super deal cu transportatorul si eu am dat de cel mai prost contract posibil, ori suporta el diferenta din adaos. Mentionez ma marja in cadrul nisei nu este foarte mare. Decenta, dar nu suficient de mare cat sa acopere un astfel de transport.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Are cineva o solutie pentru transport? Poate o firma de curierat care sa se ocupe in mod particular cu astfel de produse?
2. Cum reuseste competitorul sa se descurce atat de bine cu transporturile acestea? Este oare o combinatie intre marja de adaos mai mare decat la mine si costul oricum mai scazut al transportului? Daca da, cum pot face fata in piata neputand sa ofer aceleasi beneficii?
3. Cum procedez cu transportul gratuit? In momentul de fata este situat la pragul de 500RON pentru ca in marea majoritate a timpului este vorba despre produse al caror transport il pot suporta, insa sunt si astfel de momente in care costul depaseste cu mult beneficiul. Din cate am inteles, decizia de cumparare depinde foarte mult de transport, deci trebuie sa ramana in magazin un prag pentru gratuitate, iar 500RON nu este tocmai o suma mica. Poate fi o solutie sa inserez in platforma o limita de kg pentru transport gratuit? Daca da, nu ar fi pe sistemul reclamelor cu steluta aceea mica in colt si scrisul ilizibil in josul paginii? (*Transport gratuit la comenzi mai mari de 500RON, doar daca au sub 10kg).

In orice caz, daca s-a mai intalnit cineva cu astfel de produse/transporturi, va rog impartasiti macar partial solutia gasita!

Va doresc o saptamana plina de conversii si va multumesc anticipat!

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)