Doresc sa ma ajutati cu informatii despre situatia urmatoare. Se comanda online un produs la care se adauga costul transportului. Deoarece clientul nu doreste plata transportului ci preluarea personala se solicita telefonic furnizorului ca produsul sa fie ridicat de catre client de la sediul firmei, sediul care are adresa in aceeasi localitate cu clientul. Furnizorul refuza invocand clauze contractuale speciale intre furnizor si vanzatorul care afiseaza produsul online. (Situatie intalnita la cumpararea de pe un marketplace).

- Este legal cumpararea unui produs online care sa includa obligatoriu si un serviciu de transport, chiar daca clientul nu doreste livrarea produsului ci doar preluarea de la adresa vanzatorului/furnizorului?
Conform Articolului 53/B, OG 99/2000 poate fi considerata o vanzare fortata a unui serviciu in situatia de mai sus?
"b) prestarea unui serviciu catre o persoana, fara o cerere prealabila din partea acesteia, solicitandu-i acceptarea acelui serviciu prin achitarea contravalorii."

- Exista o reglementare legislativa prin care vanzatorul online este obligat sa ofere posibilitatea de a oferi produsul fara transport?

Multumesc.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)