criptomonede

1% dintre companiile autohtone accepta deja criptomonedele ca metoda de plata, iar fiecare a zecea companie (12%) spune ca isi propune ca, in urmatorii doi ani, sa accepte plati prin monede virtuale ca ethereum sau bitcoin, conform unui studiu marca intrum.ro. Cercetarea („Raportul european privind platile 2018”) a fost efectuata de Intrum in 29 de tari europene, in perioada 24 ianuarie – 23 martie 2018, raspunsurile fiind cumulate de la 9.608 companii din Europa si 360 companii din tara noastra.

In Europa, „Romania se situează pe locul doi ca entuziasm in adoptarea criptomonedelor ca si instrument de plata, imediat după Marea Britanie, unde 13% dintre respondenți declara ca in urmatorii doi ani vor adopta monede digitale ca si instrumente de plată. Media la nivel european este de 3%”, noteaza raportul citat.

In acelasi raport se noteaza ca 21% dintre companiile romanesti cred ca GDPR va afecta comportamentul de plata (fata de 14%, in medie, in Europa; tara noastra se afla pe locul 2 in top, dupa Marea Britanie, unde procentul estimat e de 31%).

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)