Buna ziua,

Detin un magazin online axat pe vanzarea cartilor si manualelor scolare. De curand m-am confruntat cu urmatoarea problema semnalata de contabila, respectiv faptul ca am vandut o parte din aceste carti la pretul egal sau sub cel de achizitie (pretul unitar).

Mentionez in continuare ca, fiecare editura ofera un discount intre 20-35% care insa se regaseste valoric (procentual) in totalul facturilor emise de catre acestea, respectiv in calculul total al facturii. Pretul de vanzare trecut insa pe facturi este similar cu pretul inscris pe coperta manualelor achizitionate, in consecinta eu nemaiavand cum sa adaug un minim de adaos in pretul expus pe site (deoarece pe siteul meu ar apare un pret si clientul ar vedea pe coperta cartii un pret inferior).

Imi puteti spune va rog cum ar trebui sa procedez corect pentru a nu intampina eventuale probleme din partea unui eventual control al ANAF privind nerespectarea OG 99/2000, art. 17 privind vanzarea unui produs la un pret egal sau inferior celui de achizitie, sau din partea ANPC ca urmare a reclamatiei unuia din clientii mei ?

Va multumesc.
George Raduta

PS: Am vazut ca majoritatea magazinelor online de profil afiseaza preturile de pe copertile cartilor si chiar mult reduse in unele cazuri.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)