Buna ziua.
Doresc sa pun doua intrebari care au ca rezultat final aceeasi actiune, decizie din partea magazinului online de a NU prelua o comanda telefonica, de a NU onora o comanda deja facuta prin intermediul magazinului.


Intrebarea 1: Detin un magazin online si am situati foarte rare, dar exista, cand in urma unei convorbiri telefonice ce urma sa se finalizeze cu o comanda, sau in urma unei convorbiri telefonice cu clientul pentru verificarea datelor venite prin intermediul site-ului se ajunge la situatii tensionate magazin-client (clientul vrea prin curieratul X magazinul trimite prin curieratul Y, clientul iti reproseaza pretul transportului cerut, magazinul il informeaza ca atat costa...etc, clientul arunca cu o vorba deocheata, operatorul telefonic al magazinului tace si inghite). In urma unei astel de situatii magazinul considerand ca relatia cu clientul respectiv este deteriorata poate lua decizia sa nu mai preia, sa nu-i mai onoreze o comanda deja efectuata prin intermediul magazinului online?


Intrebarea 2: Comercializez niste aparate electonice micute, ce se supun termenului de garantie. Aceste produse le comercializez tuturor categoriilor de clienti inclusiv batrani, inclusiv persoane care sunt paralel cu tehnica. De multe ori defectiunea produsului este determinata de modul gresit de utilizare al clientului, unde chiar si in acesta situatie cand clientul dandu-si seama ca el l-a defectat tot va nega ca ar fi vina lui, dar sunt si situatii unde nu-si da seama iar negarea clientului este totala si inteleasa.
Dupa trimiterea produsului la reparat daca, consider ca defectiunea este in totalitate din partea clientului si nevrand sa port discutii de vinovatii cu clientul pot sau am dreptul sa-i returnez chiar daca clientul nu si-a exprimat sau doreste acest acest lucru contravaloarea integrala achitata pe produs si in felul acesta sa inchei relatia cu clientul respectiv, iar pe viitor sa-i refuz o comanda noua?

Va multumesc.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)