Dupa lungi discutii avute cu diferite persoane offline a venit momentul cand este necesar sa fac ceva sapaturi si online. Une in alta parte daca nu aici? Urmaresc acest pedia cu mare interes inaca de la lansare, insa dupa cum stim, pe un astfel de site sunt cel putin doua categorii de useri: ua dintre ele este cea in care userii stau pasivi si doar se documenteaza si cei activi unde oamenii raspund intrebarilor altor utilizatori sau participa la discutii deja existente. Pana acum am postat o singura intrebare si nu am dat curs vre-unei "provocari" de aici, ceea ce ma face sa ader la categoria userilor care inca invata si "stau la panda".

Este timpul sa pun punct si sa revin in sfera anteprenoriatului si a self-employment-ului. Cum spuneam, Opencart vs Prestashop. Si care este intrebarea? Evident tot dupa lungi perioade de documentare am invatat sa pun o intrebare buna si corecta:

Care din aceste platforme mi se potrivesc?

Si cum o intrebare buna este intotdeauna urmata de alte intrebari, vor urma si altele dupa ce voi detalia proiectul.
Asadar, proiectul reprezinta un magazin online cu jocuri PC. Numarul de produse pentru inceput va fi cuprins intre 20 si 50. Stiu ca nu este un numar ideal de unde lumea sa aiba o selectie vasta insa dupa lungi studii de piata am reusit sa fac rost de best-sellers din piata actuala. O baza de clienti va fi adusa de pe ebay uk, uk fiind main market-ul. Avand deja magazin online pe ebay si vazand cum sta treaba, m-am hotarat sa merg catre o solutie proprie pentru a evita comisioanele lor foarte mari.

Asadar, o urmatoare intrebare ar fi "Ce strategie de marketing sa folosesc pentr a aduce la cunostinta clientilor ca pe site-ul x.com sau .co.uk acelasi joc este mai ieftin?

Totodata vreau sa explic cum lucrez cu depositul (producatorii de jocuri). Niciodata nu folosesc un stock. Avand in vedere ca intrarea este facuta direct la producator, jocurile sunt mereu in stoc. Odata ce primesc comanda si incasez banii, fac comanda la producatori si apoi livrez la clientul meu. Riscul este 0-ish...acesta fiind prezent numai cand clientul se razgandeste. O urmatoare intrebare ar fi daca "Exista un modul pentru una din aceste platforme care sa automatizeze procesul? Primesc comanda ->se confirma plata->se face automat comanda la producator->primesc produsul de la producator->produsul se duce automat la client. Ce nu am precizat este ca produsele sunt digitale (game codes) deci fizic nu exista un produs ce trebuie trimis prin posta, totul facandu-se prin email. Presupun ca acum totul pare mai clar.

Urmatorul lucru de punctat ar fi care din aceste platforme necesita resusele cel mai putin costisitoare (hardware - server) avant in vedere un rulaj de 5-10 produse/zi din totalul de 20-50 deja precizat mai sus? Care ofera posibilitatea de acordare de discount pe baza de cod, oferte si bannere?

O alta necesitate este implementarea FB (ca sa existam) si ca sa aducem awarness (nu ma astept ca FB sa aiba o contributie mare vis-a-vis de conversie).

Unul din lucrurile vitale este procesul de check-out. Din cati pasi poate clientul sa plasese o comanda iar aceasta sa fie deja confirmata? Stiu ca multi abandoneaza cartul datorita pasilor lungi si datelor multiple ce trebuiesc introduse pe site. Care accepta paypal, plata cu cardul prin cele mai multe module well known. Care accepta GBP,EUR,USD si RON?

Care ofera cele mai multe solutii din punct de vedere al template-urilor (cea mai mare varietate) pe site-uri de tipul themeforest.net? Sunt dispus sa plec de la o solutie platita si modificata dupa bunul plac tinand cont de usability s.a. Am deja echipa cu rezultate fantastice gata sa ma ajute cu modificarea acestora ca design (la codare pot sa ajut) insa astept variante si aici.

Din punct de vedere al contabilitatii, sper sa poata fi legat la un sistem de gestiune gen SAGA(orice vers - chiar si cea gratuita avand in vedere ca rulajul estimat nu este mare, iar apoi sa pot schimba pe o varianta platita) sau alte sisteme well known.

SEO - sa il pot configura seo si sa isi faca treaba cat mai bine. Aici nu sunt expert insa stiu cate ceva despre url-uri, tag-uri, meta data, etc.

Sunt convins ca lipsesc intrebari, asadar astept sugestii in privinta altor features VITALE si nu "cat de cat necesare" pentru a putea pune in miscare ideea.

Doresc totodata sa multumesc tuturor userilor care vin aici cu informatii si fac ca valoarea acestui pedia sa creasca. Sper ca postul meu sa nu fie plictisitor si sper sa tineti cont ca datorita inactivitatii mele am fost determinat sa scriu atat de mult.

Va multumesc,
Tiberiu.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)