Smartphone-urile sunt ceva comun pentru aproape toti locuitorii din Danemarca, Finlanda, Norvegia si Suedia, conform unui studiu efectuat de Buzzador in ianuarie acest an, scrie emarketer.com. Peste 9 din 10 nordici detin unul, iar – ca urmare – folosesc masiv aplicatii ca Facebook Messenger si WhatsApp.

Cel mai mare procent de detinere a unui telefon smart a fost descoperit in Norvegia, unde 97% dintre utilizatorii de Internet (persoane intre 16 – 65 de ani) au unul. Studiul a analizat 5 categorii de varsta: 16 –  24 de ani, 25 – 34 de ani, 35 – 44 de ani, 45 – 54 de ani si 55 – 65 de ani. Si a descoperit si ca detinerea unui telefon destept nu este restrictionata la tineri: cel putin 8 din 10 repondenti din fiecare grup de varsta mentionat anterior au spus ca au unul.

nordic 1

Peste jumatate dintre utilizatorii de smartphone din regiunea nordica au explicat ca stau cu telefonul aproape cel putin 20 de ore/zi (cel mai mare procent s-a inregistrat tot in Norvegia – 59%). In tot acest timp, nordicii stau mult pe social media si folosesc servicii de mesaje: Facebook Messenger este cea mai populara platforma de mesaje in Norvegia si Suedia (unde e folosita saptamanal de 85%, respectiv 81% dintre internauti). In Finlanda, acestia prefera WhatsApp-ul (78%).

nordic 2

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)