Felicitari pt cel care a avut ideea unui forum de acest gen.

In urma cu 3 ani m-am gandit sa imi deschid o librarie online pe un secment de piata foarte nisat. Am ales platforma summercart (de care am fost foarte multumit in prima faza) ca nu avean bani multi. Am invatat cate ceva seo si marketing online, caci nu aveam bani sa platesc firme de seo. Am urcat neasteptat de bine pe google pe secmentul meu (seo+marketing) si au inceput vanzarile. Acestea cresteau de la luna la luna pana au inceput sa se stabilizeze la un anumit numar de comenzi pe zi.

Insa, mi-am dat seama ca munceam de la 8 dimineata pana la 02 noaptea eu si sotia mea: facand facturi, colete, stocuri, comenzi la edituri pt marfa, madatele si buletinele de expeditie, etc, toate manual. Nu mai rezistam.

Am dorit o automatizare a acestor procese si asa am dat printr-un prieten de Magento multi store.

Nu eram multumim de vanzari, stiam ca pot mai mult, studiam tot ce apucam de SEO si Marketing online, si ma tot gandeam cum pot castiga/acapara o cat mai mare parte din piata mea, sa imi cresc numarul de clienti si sa cresc vanzarile.

Mi-am facut o lista cu toate cuvintele cheie relevante din zona mea de vanzari, cu toate categoriile mari de produse care se cauta in nisa mea, si mi-am dat seama ca, pentru a urca pe google dpv SEO pe toate cuvintele si categoriile mari de produse pe care le aveam ar fi o investie foarte mare, ar lua mult timp si nu as avea garantia ca voi reusi pe fiecare cuvant (concurentii mei avand site-uri cu vechime de ani de zile fata de ale mele)

Descoperind Magento multi store mi-au venit 2 idei:

1. sa lansez cate un site si mai nisat pe fiecare categorie mare de produse pe care le aveam si care se cauta pt vanzare, iar SEO sa folosesc 1 maxim 2 cuvinte cheie.

2. Sa lansez online mai multe site-uri ca si site-ul principal, dar pe fiecare sa il promovez SEO pe 1, maxim 2 cuvinte cheie relevante, pt a urca mai usor pe google.

ATENTIE: totul este prin Magento-multi store

Astfel, am ajuns ca intr-un an de zile, la o cautare pe google dupa un cuvant cheie din segmentul meu de piata din 10 pozitii pe prima pagina 7 sa fie ale mele.

Fiecare site nisat pe 1 maxim 2 cuvinte cheie a urcat pe google fara un efort prea mare seo off page ci doar unul on page.

Bineinteles nr clientilor a crescut si la fel si vanzarile.

Intrebare: exista vreo lege care sa interzica asa ceva? Este vreo problema cu aceasta procedura de marketing, adica sa ai 5,10,20,50,100 de magazine, cate vrei tu, in spate aceiasi firma? Poate ajung ca pe prima pagina din 10 pozitii toate sa fie ale mele si site-urile concurentilor mei sa ajunga pe pagina 2, este vreo problema aceasta dpv legislativ sau din oricare alt pdv?

Nu mi-am pus aceste intrebari pana acum, vazand pozitiile pe google. Nu m-am gandit inainte la asa ceva:)

Este ca si cand pe o strada cu 10 magazine, 7 sunt ale mele. Clientul cand intra vede un alt site, un alt domeniu, dar in spate este aceiasi firma.

Astept o parere din parte dvs

-

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)