Administrez un magazin online unde vindem piese (aftermarket) si accesorii pentru motoare de barca. Momentan folosim CS-Cart si se merge pe ideea de "catalog" (PDF) de piese.

Evident ca sistemul nu este foarte eficient (neplacut dpdv SEO, foarte neplacut pe partea de usability) si vreau sa-l schimb in ceva mai interactiv (mai de bun simt, mai de secolul 21).

Practic vreau sa fac o "platforma" unde utilizatorul isi alege tipul de motor, modelul, anul de fabricatie si sa-i apara piesele pe care le putem aduce.

Nimic complicat pana acum, sunt insa curios daca are cineva experienta (date) in lucrul cu un astfel de site (ce vinde produse foarte tehnice). Practic pot sa construiesc aceasta platforma in 2 directii, fie sa folosesc un formular standard gen http://www.suzukimarineparts.net/pages/OemParts sau http://boatpropellers.iboats.com/?cart_id=309646159 . Fie sa folosesc o interfata mai grafica gen www.produsegermane.home.ro

Ce format credeti ca ar avea cea mai mare rata de conversie? Personal banuiesc ca interfata grafica ar fi mai populara insa sunt prea multi pasi de urmat si mi-e ca plictisesc putin utilizatorul, folosind un formular (cu autocomplete) ajungi unde te intereseaza mult mai repede. Pe cealalta parte... o buna parte din customer base-ul nostru sunt... pescari, oameni simpli care se descurca mai bine cu undita decat cu un mouse, ma gandesc ca le-ar fi mai usor sa "mearga dupa poze".

Din pacate nu pot sa le fac pe amandoua si sa vad care dintre ele merge mai bine, vreo sugestie/parere/ studiu de caz?

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)