fingernails

O studenta la scoala de arta londoneza Central Saint Martins – Lucie Davis – a venit cu o idee inovatoare in domeniul platilor contactless, pentru lucrarea ei de diploma: a incorporat un cip RFID (radio-frequency identification) intr-una dintre unghiile ei acrilice si astfel le poate folosi pentru a plati intrarea la metroul londonez, a descoperit site-ul finextra.com.

Ideea este simpla si practica: cip-ul RFID este legat la contul ei Oyster (sistemul de carduri pentru transport din capitala Marii Britanii) si purtatoarea nu trebuie decat sa le treaca prin fata cititorului de card de la metrou, pentru acces facil si imediat. Lucie Davis a fost „inspirata de interactiunea cu tot ceea ce ne inconjoara in fiecare zi”, a explicat ea pe contul ei de Instagram, unde a postat imaginea cu unghiile inovatoare.

Si nu este noua pe piata: cum scria ecompedia.ro aici, americanii de la MC10 Inc. (companie care creeaza sisteme de monitorizare folosite la dispozitive electronice, medicale, industriale si sisteme de aparare) si brand-ul cu L’Oreal lucreaza la senzori purtati pe piele, pentru a crea urmatoarea generatie de tehnologie purtabila – un „plasture” („Wearable Interactive Stamp Platform”) prin care poti efectua plati.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)