Vreau sa va cer parerea in legatura cu o situatie foarte neplacuta prin care trecem.

In martie am refacut layoutul site-ului, in urma cursurilor urmate si cartilor de usability pe care le-am citit.

Cand a venit vorba despre implementarea layoutului in wordpress - woocommerce, am incheiat un contract cu o firma care nu a putut duce proiectul la indeplinire (a durat 3 luni) si care ne-a returnat integral avansul, pe motiv ca programatorul s-a blocat si nu mai stie cum sa continue lucrul.

Am hotarat ca tot aceasta firma care ne facuse layout-ul sa se ocupe si de partea de dezvoltare.
Am cerut o cotatie de pret si un termen care sa ii permita programatorului sa dezvolte in cele mai bune conditii proiectul, nu am negociat nici macat un leu din suma de 1250 euro + TVA (in total 1550 euro) sau o zi din termenul de 3 saptamani care ne-a fost comunicat si am achitat avansul solicitat pentru inceperea lucrarii.
Dupa 2 saptamani, a venit a doua factura si lucrurile pareau a se indrepta in directia buna. Dupa ce am achitat cea de-a doua factura, lucurie la site s-au miscat din ce in ce mai incet, am primit doar raspunsuri de genul: poimaine e gata, vineri rezolvam, e aproape gata, mai e putin.... asta incepand din a 3-a saptamana pana acum, in a 9-a - termenul a fost depasit de 3 ori.

Am incercat sa fim cat mai cooperanti si am acceptat chiar sa facem noi listele si rapoarte cu ce nu functioneaza in locul programatorului, ca sa grabim lucrurile - si am avut de munca pentru ca nu functioneaza aproapre nimic. Am petrecut ore intregi de analiza, prinscreenuri si explicatii, toate ca sa il ajutam pe programator sa rezolve punctual problemele, sa lucram organizat.
Dar degeaba, pentru ca au fost rezolvate selectiv doar cateva probleme care presupuneau munca foarte putina.

Problemele cu adevarat importante la contul meu, cosul de cumparaturi si logare au ramas nerezolvate, inca nefunctionale. Au trecut deja 9 saptamani de la inceperea proiectului si am intrat in criza de timp pentru ca avem contracte de promovare platite in avans si care se pot derula doar in prezenta noului site.

Am cerut o situatie clara a activitatii si am solicitat parerea unui expert in domeniu. Acesta ne-a explicat ca site-ul este complet nefunctional si ca in forma actuala nu poate fi utilizat, valoarea lui fiind 0, pentru ca nu functioneaza contul meu, logarea, cosul de cumparaturi in conditii normale, lucruri vitale pentru un site.

Am discutat cu dezvoltatorul si ne-a spus ca are alte proiecte in derulare pe care nu le poate sacrifica ca sa ne termine noua site-ul si ca o sa lucreze si la el printre picaturi, neputandu-ne comunica un termen de finalizare a lucrarilor. Avem contract cadru incheiat cu aceasta firma, insa nu am apucat niciodata sa semnam anexa pentru programare, asa ca, probabil asta este si motivul pentru care avem parte de acest tratament. Platile s-au efectuat prin banca pe baza de factura. In acest moment ne vedem cu banii dati si fara nicio speranta ca site-ul va fi predat intr-o stare functionala pana la evaluarea Gpec pentru care am platit deja tocmai ca sa primim aceasta evaluare.

Pana in prezent am achitat 4656 de lei, adica 2 treimi din suma la care ne-am inteles.

Considerati ca mai are rost sa incercam finalizarea site-ului cu aceasta firma sau ca putem trece la pierderi sumele achitate si timpul scurs si sa reincepem cautarile pentru a gasi o firma serioasa?

In situatia prezentata mai sus, voi cum ati proceda daca ati in locul nostru? Ati continua colaborarea? Ati incepe alta?

Noi dorim sa dezvoltam o afacere, nu sa stam prin tribunale sa ne judecam, asa ca este foarte importanta pentru noi calitatea umana a colaboratorilor nostri.
Exista in Romania vreun dezoltator care sa se tina de promisiuni(?) pentru ca noi nu am gasit inca unul.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)