Buna ziua. Am tot cercetat site-urile chineze (DHGate, Aliexpress, Alibaba, etc) si am descoperit cateva produse interesante la un pret foarte bun la “wholesale”. Am citit deja descrierea produselor, m-am informat putin dinainte despre cumparatori si totul pare ok (inclusiv plata produselor cu cardul/paypal si e securizata). Am vorbit deja si cu ei prin mesaje si m-au asigurat ca totul o sa fie ok, transport prin DHL (am vazut si review-urile si tranzactiile clientilor si sunt sigur ca totul o sa fie bine). Ce vreau eu sa import si sa ofer la comercializare deja se cam gasesc pe piata din Romania (ori branduite de anumite companii) ori pur si simplu pe site-uri oficiale a celor care importa sau pur si simplu pe OLX.

Acuma vine intrebarea mea. Pe scurt, vreau sa import produse din China si sa le vand. Ma pot ocupa cu creearea unui site dar ma gandesc ca se poate sa le vand si prin intermediul olx (am vazut cateva firme care fac asta) atata timp cat fac totul legal, nu? Stiu ca daca vreau sa import gen x10 produse (vreau sa import pe rand ca sa testez piata dinainte) o sa trebuiasca sa le import pe firma. Am auzit ca toti isi fac PFA dar mi se pare mult prea “scump”. Un SRL sau microintreprindere ar fi mai ok (dar parca SRL-urile sau unele SRL-uri nu sunt platitoare de TVA si asta complica un pic situatia). Ca sa pot importa aceste produse poate fii pe orice firma sau trebuie infiintata pe nisa aceasta? Pur si simplu o sa primesc un cod EORI si o sa le import pe firma, platesc TVA si taxe vamale dupa caz si le aduc acasa.

De aici cum trebuie procedat spre vanzarea lor in mod legal? Trebuie intocmita factura, bon, garantie? (Garantie cum se rezolva din moment ce este la chinez? El ofera garantia si trebuie trimis inapoi in China).

Va multumesc!

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)