facebook-marketplaceLa mijlocul acestei luni, Facebook si-a extins marketplace-ul intr-o serie de 17 tari europene, transmite reteaua de socializare pe newsroom.fb.com. Acum, Facebook Marketplace este disponibil in Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Norvegia, Spania, Suedia si Elvetia. Romania nu se afla printre ele, dar daca va fi inclusa la un moment dat, atunci site-uri ca olx.ro, lajumate.ro si okazii.ro vor avea un competitor serios.

Facebook Marketplace ofera utilizatorilor retelei sociale sansa de a descoperi, vinde si cumpara bunuri in comunitatile locale din care fac parte. Utilizatorii afla astfel profilul public al vanzatorilor, ce prieteni comuni au cu acestia si se pot orienta rapid in legatura cu un chilipir online, reducand sansele de a fi pacaliti.

Pana acum, in Europa, platforma asemanatoare cu eBay si Amazon mai era disponibila doar in Marea Britanie. In plus, Facebook Marketplace mai e oferita de gigantul online si in SUA, Australia, Canada, Chile, Mexic si Noua Zeelanda. In luna mai, peste 18 milioane de produse noi au fost postate spre vanzare pe platforma, in SUA.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)