Salut,
Am descoperit abia în noaptea asta acest site și, după vreo 10-15 topicuri citite, mi-a prins bine, cel puțin pe partea de teorie. Nu sunt în mod special interesat de SEO, de exemplu, dar am nevoie de orice informație care să ne ajute la vânzări.

Până acum, ne-am bazat pe "word of mouth". Dar business-ul crește inacceptabil de lent, iar eforturile necesare pentru a oferi un nivel de satisfacție a clienților așa cum vrem sunt foarte costisitoare în cazul unui client-base redus.
Astfel, ne-am gândit la online marketing. Însă, pentru că este necesar un efort mai mare decât putem duce în momentul de față, următorul pas a părut evident: apelăm la o agenție, un studio, o echipă specializată, ceva, pentru consultanță în vederea creșterii vânzărilor.

Probleme:
1. Din nefericire, soluțiile primite depășeau ceea ce ne permiteam noi - ca buget. Nu mă pot pronunța în privința eficienței banilor investiți pentru că nu am suficientă experiență însă, corelat cu punctul 2 de mai jos, nu mi s-a părut o soluție bună.

2. Am primit oferte de genul "vă facem cont de Analytics", "vă analizăm site-ul", "cumpărăm cuvinte pe Adwords", "optimizăm titlurile", etc. Îmi cer scuze dacă bat câmpii (și nu mă supăr dacă îmi argumentează cineva), dar un cont de Analytics putem seta și noi, cursurile Google Academy te ajută să înțelegi sistemul. Ceva analiză, la fel, iar acum, în perioada de început, oricum nu există prea multe date.
Tehnic, putem. Know-how-ul în vânzări sigur ne/îmi lipsește.

Ce așteptam noi de la ofertele respective era fix ce oferim la rândul nostru: nu site web, nu magazin online și gata, la revedere, pentru că (aproape) oricine își poate comanda un template, instala un PrestaShop/whatever și pune un cod GA în pagină.
Nu. Îi spui omului ce poți face, cam care pot fi rezultatele, cam care sînt punctele sensibile tehnic (de exemplu pentru un WordPress). Îi incluzi și template, dar ăsta e doar un shell, de fapt îi oferi instalare + hosting + securizare + mentenață tehnică + update-uri + backup, eventual îl și instruiești. O soluție "umană" și integrată. Adică "uite, poți face asta și așa, te costă atât, și cam ăsta e range-ul de rezultate la care te poți aștepta".

Acum, că am "demonstrat" că suntem și fără bugete mari, și dificili :), ce ați sugera să prioritizăm? Contactarea în continuare a unor oameni pe online marketing (poate n-am găsit persoanele potrivite) sau să încercăm singuri, încet-încet? Merită efortul contactării agențiilor pentru un proiect mic? Sau sunt mai eficiente colaborările cu persoane specializate, pe bani puțini - atâția câți sunt? Ori există alte tactici de gherilă? Ce ați face în locul meu/nostru?

(Aș aveam mai multe detalii de dat, dar trebuie să închei și să mă lupt cu țânțarii din cameră, că m-au ucis. Așa rasă altoită de țânțari ca în București n-am mai văzut..)

Vă mulțumesc!

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)