Am un canal de YouTube cu mule vizualizari, care produce bani. Sistemul functioneaza astfel: Youtube vinde spatiu publicitar peste sau in jurul filmelor mele, sunt acele reclame care apar la inceputul fimleor sau cele din lateral sau din josul ecranului. Youtube imi da si mie o parte din acel venit, care este mai mare sau mai mic in functie de numarul de vizualizari.

Plata se face prin cadrul unui cont AdSense, la fel cum se face in cazul oricarui site care vinde publicitate. Din cate am inteles codul CAEN pentru asta este 6311, dar in cazul meu nu se aplica deoarece nu creez nici un site, nu programez, nu administrez, doar realizez filme si le pun pe canalul meu de youtube.

Intrebarea mea este ce cod CAEN s-ar potrivi pentru aceasta activitate? Am deja un PFA cu 9231 la care doresc sa mai adaug un cod pentru YouTube. Care ar trebuie sa fie acesta?

De asemenea, cum as declara acest venit? Am inteles ca trebuie sa completez un formular 201 si sa il depun impreuna cu extrase de cont ce dovedesc sumele primite. Asa este? Trebuie emise facturi? Mai e ceva de stiut?

Pana acum nu am scos nici un ban dar doresc sa incep si vreau sa o fac legal. As aprecia un ajutor deoarece este un domeniu nou si gasesc foarte putine informatii despre acest subiect. Multumesc!

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)