Fac un mic research legat de posibilitatea implementarii unui script care sa poata creste eficienta unei campanii de e-mail marketing. Ideea e urmatoarea: e dovedit prin statistici ca userul care deschide un newsletter prin e-mail e mai pretentios: daca i se incarca prea greu sau elementele din newsletter sunt alunecate aiurea, acesta va sterge direct mesajul sau il va marca ca si spam in cel mai rau caz.

O campanie de e-mail marketing ideala ar fi sa poti targeta utilizatorii desktop separat de cei mobile. Acelasi continut, designuri diferite.

Eu m-am gandit sa fac script care sa detecteze automat device-ul de pe care e accesat mailul, insa e destul de complicat sa implementezi un astfel de script intr-un sistem de newsletter.

Ar mai fi si solutia de a avea un css customizat care sa afiseze elementele in pagina diferit pe device-uri de mobile fata de desktop.

De ce intrebarea: ce solutii de newsletter folositi pentru campanii de e-mail marketing? in anumite cazuri e foarte util ca intr-o campanie de e-mail marketing sa ai doua seturi de metrice: unul pentru desktop si altul pentru mobile. Asa iti poti imbunatati atat designul pentru desktop cat si cel pentru mobile, pentru mobile avand posibilitatea de a crea designuri mai interactive pentru newsletter care sa-ti afiseze continutul mult mai bine si mai usor de citit.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)