Buna ziua! As avea cateva intrebari in legatura cu deschiderea unui magazin online de electronice, asa ca o sa incep sa numerotez fiecare intrebare.

1. Daca doresc sa-mi deschid un magazin online de electronice, trebuie in mod evident sa-mi deschid un SRL sau SRL-D?
2. Care ar fi diferenta dintre un SRL si SRL-D? Sunt una si aceeasi numai ca SRL-D-ul il deschid eu si la un SRL pot sa fiu asociat sau ceva in genul acesta? Am inteles ca este totusi o diferenta la costul taxelor pentru infiintare dar si taxele pe profit s.a.m.d. Ati putea sa-mi dati un articol pe aceasta tema sau sa incercati sa-mi explicati?
3. De la ce varsta pot infiinta un SRL/SRL-D? Am 17 ani si as vrea sa stiu daca este posibil cu acordul parintilor sau prin alte metode sa-mi infiintez pe cont propriu un SRL/SRL-D si daca nu, daca pot sa infiintez un SRL-D pe numele unui parinte si eu sa fiu asociat (sper ca intelegeti la ce ma refer), iar cand implinesc 18 ani sa fiu eu la conducere (sa fie totul pe numele meu).
4. In cazul in care imi infiintez un magazin online de electronice si accesorii (doresc sa-mi infiintez un magazin online unde sa vand telefoane importate din China, huse, carduri microsd si tot felul..probabil pe viitor sa ma extind la laptop-uri s.a.m.d) trebuie sa scriu undeva de unde aduc toate aceste produse? Eu o sa vand lucruri aduse din China cu curierul DHL (deoarece este cea mai rapida metoda). Trebuie sa declar undeva ca l-am luat de la producator? Mai sunt site-uri de profil (care vand tot felul de lucruri din China ex. aliexpress.com, dhgate.com) si lucrurile acelea din cate stiu sunt vandute de utilizatori (care preiau toate acele lucruri de la producatori). Daca as cumpara de acolo, as putea vinde in Romania? Aici as vrea sa stiu daca pot vorbi cu dumneavoastra sau daca exista altcineva care sa ma ajute pe acest domeniu. Eu o sa trebuiasca sa import aceste lucruri ( si o sa trebuiasca sa platesc taxa vamala de 24% sau probabil fiind persoana juridica daca mi-am infiintat un SRL nu mai trebuie sa platesc acel TVA? ). Daca de exemplu nu am destui bani sa cumpar toate aceste produse si sa am un stoc pot sa astept ca cineva sa comande un telefon si eu sa-l comand de la producator urmand sa vina in tara peste 3 zile si eu sa-l livrez la randul meu?
5. Am auzit ca daca ai un SRL poti sa intri intr-un proiect de finantare (depinde daca ai SRL-ul de peste 3-4 ani sau mai putin de atat). Daca ideea ta este buna, poti sa primesti finantare. Fiind minor (asta daca se poate sa trec pe numele meu), ce astfel de proiecte as putea accesa? Sau daca fac pe numele unui parinte (pentru ca nu pot infiinta SRL-D-ul pe numele meu) el poate accesa un astfel de proiect?
6. Am vazut ca multi au un magazin online unde vand electronice sau alte lucruri de genul. Imi puteti oferi cateva sfaturi in legatura cu asta? Multi folosesc magento din cate stiu (parca si altex foloseste asta), parteneriate cu curieri..metodele de plata trebuie facute cumva s.a.m.d. Exista vreun articol pe tema asta? As dori sa stiu costurile cu site-ul (domeniu .ro, host-ul daca trebuie luat numai din Ro sau nu conteaza, site-ul propriu zis, parteneriatul cu Fan Courier/Nemo Express sau alte firme, chat live, etc).

Va multumesc foarte mult pentru ajutor! Daca nu puteti sa-mi raspundeti clar la anumite intrebari sau nu exista articole pe tema aceasta exista cineva cu care as putea vorbi in legatura cu ideeile mele? Cam acestea sunt lucrurile pe care le am de intrebat dar probabil daca as vorbi cu cineva pe tema asta (chiar si prin email) m-ar ajuta mult! Mai am cateva intrebari pe tema asta dar cele de mai sus sunt principalele nelamurire. Multumesc!

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)