Buna ziua,

Numele meu este Sabin Simionescu si in acest moment sunt doctorand in anul I la Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica din Craiova.

Exista posibilitatea ca in semestrul urmator sa imi fie incredintate laboratoarele de comert electronic, la nivelul de studiu licenta.

Dupa 3 zile extraordinare petrecute la GPeC saptamana trecuta, am realizat din nou cat de mare este diferenta intre scoala si industrie. Si cat de mare este cererea de specialisti, in comparatie cu resursa umana ce iese din invatamantul formal.

Intrebarea mea este:
In 14 saptamani * 2h/saptamana, ce considerati ca ar fi cel mai util sa invete despre comertul electronic studentii de anul IV, din octombrie pana in februarie?

Ca observatie, este vorba despre programatori in general, cu cunostinte de Java, C++, baze de date (Oracle si MySQL), HTML si ceva PHP. Acesti studenti nu au auzit (in general, posibil unii sa stie) despre conversion optimization, funnel, Google Analytics, Data Layer, up-sell, cross-sell, A/B & MVT testing.

Am observat la GPeC discutii despre lipsa de resursa umana calificata si competenta in domeniu, si va cer ajutorul in scopul de a sincroniza studiile formale cu necesitatea imediata a pietei. Fiind anul IV, in vara termina si ii puteti avea disponibili spre angajare.

Astept cu mult interes sugestii, indiferent ce rol aveti in compania curenta/freelanceri, cu rugamintea de a specifica pozitia curenta (nu si unde, doar cu ce va ocupati) pentru a justifica mai bine eu mai departe cadrelor didactice de ce e necesar si cum cresc sansele de angajare si salariul de start prin includerea capitolelor X si Y.

Multumesc anticipat,
Sabin Simionescu

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)