Buna ziua,

Care ar fi o platforma potrivita pentru un Marketplace? Cel mai bun exemplu pe care il pot da, ca si functionalitate, ar fi eMag Marketplace - dar la o scara mai mica.

Am avea nevoie de o platforma unde aprox. 20-30 de furnizori de imbracaminte isi pot prezinta si vinde produsele - vom incepe cu aprox. 500 de produse. Noi practic vom oferi furnizorilor doua lucruri: un loc unde sa-si prezinte produsele si procesarea platilor prin procesatorul nostru de plati (deci noi incasam suma totala a comenzii, retinem comisionul nostru si distribuim restul catre furnizor). Furnizorul livreaza produsul direct la client. Iar in caz de retur, clientul returneaza direct la furnizor dar numai cu autorizatie de retur prin intermediul platformei.

Un lucru foarte important de care e nevoie (si care probabil lipseste din majoritatea shopping cart-urilor) este o comunicare/sincronizare foarte stransa intre furnizor, marketplace si client - de la initierea comenzii si pana la finalizarea sau returul ei. Astfel, la initierea comenzii, furnizorul trebuie sa confirme disponibilitatea produsului, apoi sa confirme livrarea + tracking number. Atat noi cat si clientul sau furnizorul trebuie sa putem vedea la orice moment stadiul comenzii si sa se poata lasa note/intrebari referitoare la comanda. La retur, clientul trebuie sa primeasca aprobare, sa vada adresa pt. retur, sa poata introduce tracking number, sa poata lasa note/imagini referitoare la produs. La fel si furnizorul trebuie sa poata accepta/refuza returul si sa adauge note/imagini referitoare la produs. Toate aceste lucruri ar trebui sa se intample direct in platforma (probabil in istoricul comenzii), nu prin email-uri.

Nu in ultimul rand, platforma trebuie sa fie usor de folosit (usability bun) atat pentru furnizor cat si pentru client. Deci sa nu trebuiasca furnizorul sa mearga la facultate inca 4 ani ca sa invete Magento :) . Am prefera ceva cat mai simplist la inceput

Ce ne recomandati? Ar exista o asfel de platforma? Sau trebuie facut totul de la zero?

Va multumim

.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)