Salutari comunitatii!

Am nevoie de un sfat de la cei dintre voi cu ceva mai multa experienta in Google Analytics.

Am un website bazat pe afiliere al carui obiectiv este generarea de click-uri pe link-urile afiliate. Asadar, am configurat cms-ul sa genereze un event pe onclick, trimitand ca tag url-ul paginii si un identificator al link-ului. Totul bine si frumos pana aici.

Intrebarea mea este cum pot calcula CTR-ul pentru respectivele link-uri, ca raport dintre numarul de afisari ale paginii si numarul de event-uri?

Varianta 1 ar fi sa ma duc pe rapoartele de event tags si sa adaug ca parametru secundar sesiunile, dar asta presupune calcul manual pe fiecare eticheta sau export si prelucrare in excel. Plus ca nu am posibilitatea de a adauga ca parametru secundar afisarile de pagina, ci doar sesiunile.

Varianta 2 ar fi setarea de goal-uri pentru fiecare event, si echivalarea ratei de conversie cu ctr-ul, dar nu e practic de loc, pentru ca presupune setare zilnica de goal-uri.

Stie cineva dintre voi cum pot defini o variabila personalizata ca raport dintre numar de eventuri si afisari de pagina in care a fost inregistrat acel event?

Sper ca are sens ce imi doresc si modul in care am explicat.

Va multumesc mult!

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)