blockchain

Cisco Systems Inc., Bosch Ltd. si alte cateva corporatii (Bank of New York Mellon Corp, Foxconn Technology Group, Gemalto) si start-up-uri (Consensus Systems, BitSE si Chronicled Inc.) s-au asociat intr-un consortiu menit sa securizeze si sa imbunatateasca aplicatiile IoT (Internetul lucrurilor) prin dezvoltarea unui protocol blockchain comun (tehnologie care permite tranzactii rapide, securizate si descentralizate), citim pe reuters.com. Sistemul ar permite identificarea dispozitivelor IoT si integritatea datelor pe care le schimba intre ele.

Dispozitivele interconectate care ne inconjoara si devin o parte din ce in ce mai mare a vietii noastre vin cu riscuri de securitate, putand deveni tinte usoare, de unde si interesul acestui grup de companii din industria hardware si software, prezente in topul Fortune 500, in crearea unui protocol blockchain, cu ajutorul unor start-up-uri din domeniu. Initiativa a luat nastere in timpul New Horizons: Blockchain x IoT Summit, din Berkeley (California), in decembrie 2016, scrie si coindesk.com.

Acest consortiu nu este singurul efort comun in directia dezvoltarii tehnologiei blockchain: 40 de banci fac parte dintr-o initiativa similara condusa de start-up-ul R3 CEV; firme ca IBM Corp si Hitachi Ltd. fac parte dintr-un consortiu condus de Linux Foundation.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)