Imi imaginez ca acesta poate sa difere de la o activitate la alta ori in functie de metoda aleasa de fiecare manager de magazin online insa daca ar fi sa trasam niste reguli generale de organizare a fluxului intern, de la aranjarea produselor pe coduri, pana la trimiterea coletelor, care ar fi cele mai importante etape de discutat pentru un flux cat mai optim? Luand in considerare si faptul ca exista sau nu integrare cu curierul.

Simulare pentru un business mediu:
- stocurile sunt aranjate pe rafturi in functie de cod, culoare
- primesc 20-30 comenzi/ zi
- pe parcursul sosirii comenzilor pregatesc coletele in ordine cronologica
* vad comanda in tabloul de bord, aduc toate produsele aferente comenzii si o aranjez in plic/cutie
* daca toate produsele sunt in stoc, sunt functionale, totul e in regula etc, pot sa printez factura pe care o adaug in plic/cutie, sigilez plicul/cutia
* completez AWB (manual fara integrare cu app curierului) & print 1 exemplar pe care il pun pe plic/cutie borderou cu toate coletele & print 2 exemplare
=> intrebare: completez awb-ul pe parcursul completarii fiecarui colet cu produse sau pregatesc coletele cu produse iar apoi incep si completez toate awb-urile? cum e mai optim?
- am pregatit toate comenzile aferente zilei in curs primite pana la ora x
- chem curierul, predau coletele, primesc un borderou semnat, astept urmatoarele comenzi :)

Din experienta voastra, simularea de mai sus este completa? ce ar mai fi de adaugat? ce exemple de buna practica aveti in legatura cu un flux optim?

Va multumesc!
B.
Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)