Ultimul Update: 13 martie 2018 - 84 respondenti, 2000 - 4700 euro costul mediu de programare in primele 12 luni de zile, intre 2 - 7.5% din cifra de afaceri declarata.

Benchmark-ul despre Costurile de programare ale unui magazin online în primul an este rezultatul analizei unui sondaj derulat in mod continuu cu ajutorul membrilor comunitatii de pe Facebook, grupul "Comert Electronic".  Daca vrei sa participi si tu la acest sondaj (dupa trimiterea informatiilor ai acces si la datele acestuia) o poti face completand formularul de aici.

Acest benchmark este orientativ, el nefiind oficial si reprezentativ la nivel national sau pe o anumita nisa din e-commerce. Costurile de programare reprezinta date sensibile si multi comercianti online au temeri in a le comunica unei autoritati in domeniu. ECOMpedia a reusit sa colecteze aceste date pentru membri acestei industri cu ajutorul comunitatii create in jurul acestui site. Vom continua sa facem aceste lucruri, sa ajutam magazinele online in efortul lor de a creste. Scopul acestui site este de a ajuta 10.000 de magazine online. 

Sectiunea 1

Distributia naturala a costului de programare în primul an a celor care au participat la sondaj

axa x = costul de programare 12 luni, axa y = numarul de magazine

Media de tip Aritmetică și Median a costului de programare în primul an pe totalul participantilor la sondaj

Numarul de Participanti la Sondaj

Sectiunea 2

Distributia Naturala a cifrei de afaceri a celor care au participat la sondaj

 

Media de tip Aritmetică și Median a cifrei de afaceri pe totalul participantilor la sondaj

Sectiunea 3

Ponderea costurilor de programare în primul an în cifra de afaceri

Sectiunea 4

Costurile de programare medii pe categorii de produse vandute in e-commerce, unde sunt cel putin 3 participanti la sondaj. 

Mai sunt rapoarte de adaugat in acest articol, o vom face in decurs de cateva saptamani de zile. Cu cat vom primi mai multe informatii corecte, cu atat acest sondaj va avea sens pentru toti participantii in aceasta comunitate, proprietari de magazine online dar si agentii de dezvoltare / programare, cele care implementeaza si adapteaza platforme de comert electronic pentru clientii lor. 

Daca vrei sa participi si tu la acest sondaj privind costul de programare in primul an al magazinului tau online, (dupa trimiterea informatiilor ai acces si la datele acestuia) o poti face completand formularul de aici.

Daca stii alte linkuri cu benchmark-uri la nivel international despre costul cu programarea in primul an de existenta a unui magazin online te rugam sa ne contactezi la adresa info@ecompedia.ro. Multumim. 

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)