Mohamed Alabbar (foto, 60 de ani), fondatorul companiei imobiliare Emaar Properties, dezvoltatorul celei mai inalte caldiri din lume (Burj Khalifa) si a celui mai mare mall din lume (Dubai Mall), a investit 1 miliard $ intr-o platforma e-commerce (Noon.com), anunta ft.com. Alabbar spera sa domine piata de comert online din zona, ajungand sa detina, din 2% din piata (adica 3 miliarde $), 15% din piata (adica 70 miliarde $) in urmatorii 10 ani.

Alabbar nu a pus singur la bataie miliardul de dolari: a colaborat cu un fond suveran de investitii saudit, Public Investment Fund, care va detine 50% dintre actiuni. Site-ul se va lansa in ianuriare in Arabia Saudita (in capitala careia, Riad, va avea si sediul) si Emiratele Arabe Unite, va oferi 20 de milioane de produse, propriul sistem de plata (Noonpay) si livrare in aceeasi zi, va avea 2 depozite immense (in Riad si Dubai), iar ulterior se va extinde in restul Orientului Mijlociu. „Dintr-o miscare, lansam o companie focusata pe viitor, cea mai mare platforma de shopping online pe care am avut-o vreodata in regiune”, a spus Alabbar.

Anul acesta, Alabbar a cumparat 4% dintre actiunile platformei online italiene Yoox Net-A-Porter si se afla in fruntea unui grup de investitori care a cumparat 16% dintre actiunile providerul de logistica regional Aramex – element-cheie in lantul de aprovizionare online.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)